Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yılı etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve emekli teşkilat mensupları ile düzenlene yemekte bir araya geldi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polisevi’nde düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri ve emekli teşkilat mensupları bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner’in ev sahibi olduğu yemeğe, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Müftüsü Mustafa Erkan, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, şehit aileleri ve emekli emniyet mensupları katıldı. 

Polis şehit aileleri ve emekli personeller onuruna verilen yemekte konuşan İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, bu vatan uğruna canlarını feda eden, şehitlerimizi minnetle anıyoruz, şehit ailelerimize ve emniyet teşkilatımıza uzun yıllar hizmetler veren değerli emekli meslektaşlarımıza davetimize icabet ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Gönül her zaman bir arada olmak ister. Sizleri hiçbir zaman unutmadık, sizlerin yanınızda olduğumuzu unutmayın. Her zaman sizler başımızın tacısınız. Sizlerin emrinizdeyiz” dedi.  
Düzenlenen yemeğin ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ziyarette şehitler için okunan duanın ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, protokol üyeleri ve emniyet mensupları şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Oldukça duygulu anların yaşandığı ziyarette yakınlarının mezarları başında dua eden şehit yakınlarının yanlarına giden İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, ailelere sabırlar diledi. Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmadığını belirten Biner; “Sizler bizlere şehitlerimizin emanetlerisiniz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Sizlere elimizden gelen saygıyı gösterme gibi önemli bir görevimiz var. Şehitlerimize de elbette her zaman dua edeceğiz. Umarız bizden sonraki nesillerimizde bu işin sırrına vakıf bir şekilde geçmişten geleceğe aktarımı sağlanacaktır. Bu memleketimizi için canını veren insanlarımız sayesinde bayrağımız dalgalanmaya devam ediyor. Bu gün memleketimizde hür bir şekilde yaşadığımız için şükretmemiz gerekiyor. Eğer şehitlerimiz ve şehit olmayı göze alan insanlarımız olmasa bugün bu topraklarda yaşayabilmemiz mümkün olamazdı” dedi. 
Editör: Vitrin Haber