Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzuru ve sükuneti için gerekli olan emniyet tedbirlerinin alındığı açıklandı. 
 
Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Ramazan Bayramı süresince vatandaşların Bayram Tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmelerini sağlamak için gerekli  tedbirlerin alındığı ve alınmaya devam ettiği bildirildi.

Son yıllarda bayram tatilleri sürecinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, gibi çeşitli nedenlerden meydana geldiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Vatandaşlarımızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda; tatil süresince yorgun ve uykusuz yolculuğa çıkılmamaları, araçlarda trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanılmamaları, trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymaları,  sürücü ve yolcuların;  başta ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri (koltukları)  konusunda duyarlı olmaları,  kazaların oluşumunda etkili olan hatalı sollama, cep telefonu kullanımı ve hız konularında trafik kurallarına uymalarını gerekmektedir.

Gerek şehir içi gerekse Bölge Trafik ekiplerimiz  tarafından vatandaşlarımızın seyahatlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için  araçlar ve sürücüler üzerindeki gerekli kontroller devam edecektir.  Yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde kontroller sıklaştırılarak, sürücülerinin araç kullanma sürelerine riayet edip etmediği, takoğrafta takılı sürücü belgesi ile şoförün aynı olup olmadığı kontrol edilecek ve yetki belgelerinin kontrolü yapılarak korsan taşıma yapıp yapmadıkları da denetlenecektir. Trafik kurallarına uymayan sürücülere gerekli cezai işlemler tatbik edilecektir.

Ayrıca İlimizde Bayram öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogar, parklar ve pazar yerlerinde ve arterlerde ve ATM cihazları ve tatil amacıyla kapalı olan işyerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi olaylara olaylarına karşı gerekli tedbirlerimiz alınmaktadır.

Vatandaşlarımızın bayram tatillerini huzurlu, güvenli ve rahat bir ortamda geçirebilmeleri özellikle seyahatlerinde   trafik kurallarına uymaları, muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olarak herhangi bir şüpheli durumda karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat hattını aramaları gerekmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri temenni ederiz.” 
Editör: Vitrin Haber