Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın öncülüğünde, Üniversite Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından Sinop ve bölgenin turizm çeşitliliğinin geliştirilmesi ve eko-turizm bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen “Örgün ve Yaygın Eğitimde Eko-Turizm Bilincinin Geliştirilmesi” konulu çalıştay yayımlanan bildiriyle sona erdi.

22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otel’inde düzenlenen çalıştayda; üniversite ve turizm sektöründe alanında yetkin katılımcılar, Yrd. Doç. Dr. İrfan Mısırlı’nınmoderatörlüğünde çeşitli oturumlarla bölgenin eko turizm alanında potansiyelinin ortaya çıkartılması ve yerel halkın bilinçlendirilmesi gibi pek çok konuyu masaya yatırdılar.

SİNOP EKO-TURİZM İÇİN ELVERİŞLİ BİR ŞEHİR
Sinop Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen “Örgün ve Yaygın Eğitimde Eko-Turizm Bilincinin Geliştirilmesi” çalıştayında Sinop’un birçok tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceleyen sektör işletmecileri ve akademisyenler, Sinop’un eko turizm için çok elverişli bir il olduğunu ve hala bakir olan bu bölgenin eko turizm şartlarına göre yapılandırılması gerektiğini vurgulardılar.
 
ÇALIŞTAY BEKTAŞ AĞA GEZİSİ VE FİDAN DİKİMİ İLE SON ERDİ
22 Eylül 2016 Perşembe günü açılışı yapılan çalıştay, 25 Eylül 2016 Pazar günü düzenlenen kahvaltı programıyla sona erdi.
Sinop ParkYıldız tesislerinde gerçekleştirilen final kahvaltısına; AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Yayın Editörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Sinop ParkYıldız tesisleri sahibi Ayşe Serpil Yıldız, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü ve çalıştay üyesi davetliler katıldılar.
 
Kahvaltı esnasında katılımcılar, çalıştay esnasında çekilen görüntülerin yer aldığı video gösterimini hep birlikte seyrettiler.
 Ardından Sinop’un doğal güzelliklerinden biri olan Bektaş ağa göledinde gezintiye çıkan katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirerek manzaranın tadını çıkarttılar.

Daha sonra Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Sinop Üniversitesi RektörüProf. Dr. Nihat Dalgın adına, çalıştaya sağladıkları katkılar anısına Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Yayın Editörü Prof. Dr. Nazmi Kozak’a, Moderatör Yrd. Doç. Dr. İrfan Mısırlı’ya, Sinop ParkYıldız tesisleri sahibi Ayşe Serpil Yıldız’a  ve Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü’ye plaket ve gül takdiminde bulundular.

Etkinlik, “Örgün ve Yaygın Eğitimde Eko-Turizm Bilincinin Geliştirilmesi” çalıştayı anısına fidan dikimi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber