Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi tarafından 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Vefa Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen program, saat 19.00'da İstiklal Marşının okunması ve Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, İslam Hukuku Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Tekin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ardından Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Çelik, yaptı açılış konuşmasında tüm katılımcılara geceye iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmasına terör örgütleri ile mücadele ederken canını veren şehitler ile 15 Temmuz, El Bab ve Anadolu’yu kanları ile sulamış tüm şehitlerimizi rahmetle anarak başladı. 

Kurucu Genel Başkan Merhum Mehmet Akif İnan'a ve teşkilata emeği geçen herkese minnet ve şükranlarını sunan Ramazan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü, "14 Şubat 1992'de 14 tane inanmış yüreğin ormana dönüşeceğini hayal ettikleri umutlarından ve inançlarından aldıkları güçle yola çıkıldı. Konuşmanın zor olduğu, doğru ve hakkın zikredilmesinin suç sayıldığı yıllarda sonucu ne olursa olsun bedeller ödenerek bu günlere gelindi. O gün çekilen zorlukların bir gün bile göz ardı edilmesi tarafımızdan mümkün olmadığından dolayı, sendikamızın kuruluşunun 25. yılında çeyrek asrı geride bıraktığı bu günde, tüm illerimizde eş zamanlı olarak vefa buluşması programlarını tertip ettik. Kurucu Genel Başkanımız Akif İnan'ın 'Bütün elbiseleri yırtsak yeridir / Yeter bize vefa elbiseleri' diye ifade ettiği bu anlayışı sürdürmek, bu dizeleri ete kemiğe büründürmek, tabii ki bizim asıl meselelerimiz arasında yer alacaktı"

EVET DEMEMİZDEN DAHA DOĞAL BİR ŞEY YOK!
Programın içeriği olarak vefa buluşması programının genişletilerek sadece sendika üyeleri değil, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran, Türkiye sevdalısı tüm vatandaşlar için tertip ettiklerini belirten Ramazan Çelik, 15 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesi çağrıda bulundu. Çelik; "Şimdi esas gelelim bir büyük vefa örneğine daha. 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişiklik paketi ve referandum süreci. Bizler halkın önüne konulan seçim sandığını hep Demokrasi bayramı olarak kabul ettik. Bu seçimde de 'Evet' ile 'Hayır'ın bir kez daha yarışına tanık olacağız. Tercih noktasında kim hangisini kullanırsa kullansın demokratik bir yarış olduğunu kabul etmek isterdik. Ancak geldiğimiz noktada bakıyoruz ki FETÖ, DEAŞ ve PKK ile benzeri örgütler 'Hayır' dediği bir ortamda bu ülkenin gerçek sahiplerinin 'EVET' demesinden daha doğal bir sonuç olmayacaktır. Dün küresel sermayenin desteğini arkasına alarak Taksim'de 11 ağaç kesildi diye çevreci kesilenlerin gerçek niyetleri hükumetle yapılan görüşmede ortaya çıktıysa, gerçek niyetlerinin İstanbul'daki Uluslararası hava alanı, 3. Boğaz köprüsü ve Marmaray'ın durdurulmasının talep eden gezicilerin kararı Hayırsa, sırf bu yüzden bile biz tercihimizi Evet oyarak kullanırız. Vatanseverliğin klavye başında birkaç satır karalamaktan ibaret olmadığını gösteren Eğitim Bir Sen ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanların tezgahlarını başlarına geçirmeye hazırdır. Adı sendika yada STK olup, millet aleyhine gelişecek her platformda yer almak isteyenler artık bilmelidirler ki; Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen asla buna izin vermeyecektir. Yıllardır yürütmüş olduğumuz emek mücadelemizi biz önümüzdeki 2 ay içerisinde EVET içın kullanacağız ve Referandumda 'Hayır' çıkma ihtimaline karşı Kaos oluşturmaya çalışanların tezgahlarını dün olduğu gibi bir gün de bozacağız" diye konuştu. 

Şube Başkanı Ramazan Çelik'in yaptığı konuşma ardından eski şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Program Grup Yürüyüş konseriyle devam etti. Şehitler ve ümmet coğrafyasındaki direnişlerle ilgili eserlerini seslendiren Grup Yürüyüş’e katılımcılar da eşlik etti.

Vefa Buluşması etkinliğine; AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Memur-Sen Sinop Şube Başkanı Hasan Tüyüboz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, sendika üyesi eğitimciler, Memur-Sen'e bağlı sendikalar ile çeşitli STK'ların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.