Sinop Üniversitesi Kitap Öğrenci Kulübü tarafından, Eğitim Şehitlerimiz anısına düzenlenen “Benim Adım Öğretmen” adlı şiir dinletisi duygu dolu anlara sahne oldu.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sinop Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği programda, ilk olarak şehit öğretmenler anısına hazırlanan videolar gösterildi.

Daha sonra programı hazırlayan Kitap Öğrenci Kulübü öğrencileri, bir bir sahneye çıkarak şehit olan öğretmenlerin hayat hikayelerini seslendirdi ve öğretmenler için şiirler okudu.  
Son olarak konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Artvin Çoruh Üniversitesinde görev yaparken öğrencisi olan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anlattı. Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan konuşmasında, “Necmettin YILMAZ bundan 5 yıl önce Artvin Çoruh Üniversitesi’nde sizler gibi öğretmenlik mesleğine hazırladığım öğrencilerimden biriydi. Necmettin, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bütün vasıfları fazlasıyla taşıyan bir öğrencimizdi. Bunu da mesleği için canını ortaya koyarak göstermiştir. 16 Haziran’da Tunceli'nin Pülümür ilçesinde  hain terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz’ın görevi manen hep devam edecektir.” dedi.
Editör: Vitrin Haber