Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Değerlerimizle Adım Adım Projesi kapsamında eğitim yöneticileri ve öğretmenlerden oluşan 45 kişilik bir kafile ile Edremit'ten Batum'a Karadeniz gezisi düzenlendi. 

Edremit'ten hareket eden eğitimciler, sabahın erken saatlerinde Kastamonu'ya ulaştı. Karaçomak deresinin iki yakasına kurulmuş olan ve Kurtuluş Savaşı'nda verdiği örnek mücadeleden sonra "Şehitler Diyarı" adıyla anılan Kastamonu'da, öncelikle Hükümet Konağı, Şerife Bacı Anıtı'nı görüp, Nasrullah Camii ve Meydanı, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi'ni gezdi. Ardından yolculuk Sinop'a devam etti. Sinop'ta maket gemi yapım atölyeleri, limanı, romanlara ve türkülere konu olmuş Tarihi Hapishane gezildi. 

Daha sonra, Samsun İline geçildi. Samsun meydanında bulunan Atatürk heykeli incelendikten sonra, Gazi Müzesine ulaşıldı. Eğitimciler, Mantika Palas adıyla açılan I. Dünya Savaşı sonrasında kapatılan ve sonunda 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a geleceği haberiyle çok kısa sürede hazırlanarak, Atatürk'ün emrine verilen ve Atatürk'ün Evi olarak bilenen konağı gezdi. 
Sinop'tan Ordu İline ziyaret gerçekleştiren eğitimciler, Ordu'nun sembolü olan "Boztepe'ye çıkmalı şu orduya bakmalı" sözünün mekanı olan Boztepe'ye çıktılar. Yemyeşil fındık bahçelerinin içinden geçerek, Doğu Karadeniz Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan, Trabzon'a geçti. Burada yeşilin binbir tonunu taşıyan Altındere Milli Parkı, Trabzon Sümela Manastırı, Trabzon Atatürk Köşk Müzesi, Ayasofya Müzesi ve Amasya Kalesi'ni gezerek, eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Ayrıca, Trabzon'da bulunan Sümela Manastırı'nın zor coğrafi şartlar altında halen ayakta kalmasına hayran kalan eğitimciler, ardından Atatürk'ün Trabzon'da bulunan Köşk ve Müzesini de gezerek, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yaşanan anılara adeta tanıklık etti. 

Eğitimciler, gezinin geri kalan günlerinde; Rize'de bulunan ve dünyaca ün salmış vadileri, şelaleleri, yaylaları, Osmanlı mimarisinden kalma köprüleri, Batum'da ise Batum'un görülmeye değer mekanlarından biri olan Piazza Meydanı, Ana Katedral Kilisesi, Tiyatro Binası, Medea Heykeli ve tarihi Orta Cami'yi gezecekler. Artvin'in İlçesi Borçka'da tarihi ve doğal güzelliklerin keyfini çıkaracaklar. Rize Botanik Parkı'na ve Rize Kalesi'ne yapılacak ziyaret sonrasında, Giresun'da bulunan Giresun Kalesi'ni de görme fırsatı bulacak.

Yolculuğun son duraklarında, Atamızın Milli Mücadeleyi başlatan ilk konuşmasını yaptığı Samsun İline bir ziyaret gerçekleştirerek, Atamızı Samsun'a ulaştıran Bandırma Vapuru'nu, Amasya'da ise Hazeranlar Konağı, II. Bayezid Külliyesi, Burma Minerali Camii, Şehzadeler Parkı ve İlhanlılar döneminden kalma 6 adet mumyanın bulunduğu Amasya Müzesi'ni ziyaret edecek ve böylelikle Karadeniz Rüyası ve Batum Turunu tamamlamış olacak.
Editör: Vitrin Haber