Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan infaz koruma memurları düzenlenen yemin töreni ile asil memurluğa adım attılar.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çok amaçlı salonunda düzenlenen yemin törenine Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri, Ceza İnfaz Kurumu personelleri ve memuriyette asalete hak kazanan İnfaz Koruma Memurları katıldı.

Yemin töreninde personele hitaben bir konuşma yapan Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, İnfaz Koruma Memurlarının, ceza infaz sisteminin en önemli birimini ve görevini oluşturduklarını söyledi. Duman; “İnfaz Koruma Memuru olarak hükümlü tutukluların, devletin ve milletin bizlere emaneti olduğunu asla unutmamalıyız. Hükümlüleri tahliye sonrasına hazırlamak sosyal yaşama adapte olmalarını sağlamak en asli görevlerimizin başında gelmektedir. Biraz sonra sizlere dağıtacağım ve 31 maddeden oluşan MESLEKİ ALTIN ÖĞÜTLER tüm meslek hayatınız boyunca en önemli yol göstericiniz olacaktır. Bunlara dikkat ettiğiniz ve uygulamada özen gösterdiğiniz taktirde asla zorlanmayacağınıza ve başarılı olacağınıza eminim. Görevinizi bundan sonrada her zaman titizlik ve sorumluluk anlayışı ile yapacağınıza inancım tamdır. Meslek hayatınız boyunca başarılar dilerim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tören asil memurluğa hak kazanan infaz koruma memurların yemin etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Editör: Vitrin Haber