Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, kentteki banka çalışanlarına kontör ve para dolandırıcılığı konusunda bilgilendirmede bulunuldu. 

İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, son dönemde ortaya çıkan ve vatandaşları ciddi şekilde mağdur eden kontör ve para dolandırıcılığı olaylarına karşı etkin mücadele açısından kurumlar arası iş birliğinin büyük önem arz ettiği belirtildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Yanar, dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığını belirterek, ''Vatandaşlarımızın kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp terör örgütlerini bahane ederek gizli soruşturma yapıldığını, kimseye konu hakkında bilgi vermemeleri yönünde telkinlerde bulunduktan sonra banka aracılığıyla verdikleri hesap numaralarına para havalesi yapılmasını isteyen şahıslara itibar etmemeleri gerekiyor. Şüphelendikleri konuda en yakın kolluk birimine müracaatta bulunmaları bu olayların önlenmesi hususunda önem arz ediyor. Bu konuda sizlerin de desteklerini bekliyoruz'' dedi. 

AA - Halit Gümüş

Editör: Vitrin Haber