Sinop Üniversitesi 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Dağcılık ve Doğa Sporları Öğrenci Kulübü tarafından davet edilen, Eğitmen ve Doğa Bilimci Serdar Kılıç ile Deri ve Savaş Sanatkârı Ustası Bünyamin Akbulut, öğrencilerle buluştu. 

Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır, Dağcılık ve Doğa Sporları Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Ömer Ferit İmlak, daire başkanları, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Söyleşide ilk olarak konuşan Serdar Kılıç, doğada hayat, su bulma yolları, ip yapımı, doğadaki malzemelerle ateş yakma konularını uygulamalı olarak gösterdi. Ağaçtan düdük yapmayı da uygulamalı olarak öğrencilere gösteren Kılıç, türkülerin bizden olanı bize yansıttığını belirtti ve saz çalıp öğrencilerle beraber türkü söyledi.

Serdar Kılıç’ın söyleşisi, öğrenciler başta olmak üzere, katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.
Ardından konuşan Deri ve Savaş Sanatkârı Ustası Bünyamin Akbulut ise, Okçuluk ve deri sporunun önemli noktalarına değinerek, eski Türk toplum ve devletlerinde savaş yöntemlerini ve kullanılan savaş silahlarını anlattı. 
Söyleşi hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber