Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Sinop 10. Bölge Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar neticesinde bilinçli avcıların sayısının her geçen gün arttığı bildirildi.

DKMP Sinop 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, son üç av sezonunda toplam 13 bin 403 avlanma izin kartı satışının yapıldığını söyledi.

2012 - 2013 ve 2013 - 2014 yılları arası yüzde 8 oranında, 2013 - 2014 ve 2014 - 2015 sezonları arasında yüzde  9 oranında avlanma izin kartında artış olduğunu belirten Bayazıt, bölge olarak, Türkiye genelinde avlanma izin kartı satış oranında ikinci sırada yer aldıklarını ve Sinop 10 Bölge Müdürlüğü olarak yeni sezonda da avlanma izin kartı satış grafiğini yükseltmeye devam edebilmek amacıyla çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

DKMP Sinop 10. Bölge Müdürlüğü olarak sürdürülebilir kaynakların gelecek nesillere aktarımı ve hassasiyeti ile çalışmalara  devam ettiklerinin altını çizen Bayazıt, şunları kaydetti:
"DKMP 10. Bölge Müdürlüğü'nün görev alanında bulunan Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın illerinde tabiatta kurulmuş olan ekolojik döngü ve dengeleri gözeterek av ve yaban hayatı kaynaklarını korumak, geliştirmek ve bu kaynaklardan sürdürülebilirlik çerçevesinde faydalanmak hedefleniyor. Ayrıca av ve yaban hayatı kaynaklarını yaşam alanları ile birlikte koruma ve geliştirme maksadı ile verilen eğitimler, kaçak avcılığa göz açtırmayan denetimler neticesinde tabiat dostu bilinçli avcı sayısı her geçen gün artıyor." 

AA
 
Editör: Vitrin Haber