Diyanete bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Sinop İl Temsilciliği, Sinop Din Görevlileri Derneği, Diyanet-Sen Sinop şubesi temsilcileri 15 Temmuz darbe girişimini kınamak için Sinop İl Müftülüğü önünde gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında; Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun, en büyük takdiri hak ettiğini vurguladı.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tün güçleri kınadıklarını belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Sinop İl Temsilcisi Ramazan Demirsöz sözlerini şöyle sürdürdü; “ Nerden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğiz.  Çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” 


Daha sonra Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı İbrahim Tekdemir yaptığı açıklamada; “15 Temmuz Cuma gecesi ülkemiz ne yazık ki kanlı bir darbe girişimine sahne olmuştur.  İktidarıyla muhalefeti ile tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Paralel ihanet çetesinin çığırtkanlığına boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz diyerek sözlerine başlayan Din Görevlileri Derneği Sinop temsilcisi İsmail Aksoy ise; “Milletimiz başarılı bir demokrasi sınavı vermiş, paralel ihanet çetesi tarafından girişilen darbe çığırtkanlığı başarı ile püskürtülmüştür. Demokrasiyi özümsemiş olan milletimiz, hem kendi iradesine hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak bu ülkede artık kolay kolay darbe yapılamayacağını herkese göstermiştir. Bu darbe girişimi, milletimizin maruz kaldığı son darbe girişimi olmuştur. Rabbimden bir daha aziz milletimize böyle acılar yaşatmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Son olarak söz alan Sinop İl Müftü Vekili Mehmet izci ise; “Sırtını halka ve hakka yaslayanlar kazandı. Sırtını birilerini yaslayanlar gücünü halktan ve haktan almayanlar hiçbir zaman kazanamayacaktır. Vatan için canımızda, kanımızda feda olsun. Bizim için en önemli mukaddesat bayrağımız, vatanımız, şerefimiz, şanımızdır” ifadelerini kullandı.
     
 
Editör: Vitrin Haber