Sinop Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince din görevlilerine bonzai hakkında seminer verildi.

Müftülük toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Oğuz Lale, Gerze Müftüsü Alı Işık'ın yanı sıra çok sayıda din görevlisi katıldı.

Seminere konuşan Lale, son zamanlarda kullanımı hızla artan bonzai ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında din görevlilerini bilgilendirdi.

Son yılların en tehlikeli uyuşturucu maddeleri arasında gösterilen ve kullanım yaşı oldukça düşük olan bonzainin kullanımının önüne geçmek için bilgilendirme seminerleri düzenledikleri belirten Lale, Sinop çapında başlatılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gerze ilçesinde din görevlileriyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Lale, seminerde, bonzai ve jamaika kullanan kişilerin vücutlarında ağız kuruluğu, gözlerde kanlanma, vücutta sivilce, deri döküntüleri, halüsinasyon görme, bilinç kaybı gibi etkilerin görüldüğünü ifade ederek, bu maddeleri kullananların ani kalp kriziyle üç aşamada hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Lale, kannabinoidin sentetik çeşidi olan bonzainin, üç dört sene içinde yaygınlaşan ve son bir senede ise kullanım oranı bakımından adeta patlama yaşanan bir madde olduğunu vurgulayarak, kamuoyunun yeterli anlamda bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: Vitrin Haber