15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sonrası her yerde olduğu gibi Sinop’ta da halk demokrasi nöbetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyorlar.

ULUS OLARAK ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEYİ BİLİYORUZ
Darbe girişimine karşı halkı yalnız bırakmayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı konuşmada, ulus olarak bu zorluğun üstesinden geldiğimizi söyledi. Ergül; “Ülkemiz zor bir badire atlattı. Ama biz ulus olarak zorlukların hep üstesinden gelmiş olan bir milletiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda birbirimize inanıp güvendiğimizde Türk milletinin yapamayacağı başaramayacağı herhangi bir iş yoktur. Tarih, bunun örnekleriyle doludur. İşte Çanakkale, İşte Kurtuluş Savaşı, ben bugünleri de bir Kurtuluş Savaşı olarak görüyorum. Bizi bilmeyenler Türk ulusunu iyi tanıyamayanlar bunlar dış güçler olabilir bunlar dışarıdaki güçlerin içerdeki temsilcileri olabilir. Ülkemize maalesef hiç hak etmediğimiz şekilde bir oyun oynandı. Bir oyun oynadılar ama bunun şöyle bir de faydası oldu. Evet, bir badire atlattık keşke bunlar hiç olmasaydı. Bizi birbirimize daha çok yakınlaştırdılar. Bizi daha bir kenetlediler” dedi.

BU HAİNLİĞİ YAPANLAR CEZASIZ KALMAYACAK

Ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş konuşma yapmak üzere vatandaşların arasından gelerek kürsüde yerini aldı. Maviş yaptığı açıklamada darbe girişimine yeltenenlerin cezasız kalmayacağını vurgulayarak şu sözlere yer verdi: “15 Temmuz gecesi bir avuç FETÖ’cü darbecinin hayasızca akınına karşı göğsünü siper etmiş aziz milletimizin aziz evlatları nasıl geçmişte bu milletin üzerine çullanan yedi düveli karşı nasıl şanlı bir duruş gösterdiysek 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz günü de alanlarda meydanlarda tank paletlerinin önüne yatarak tankların üstüne çıkarak yine bu millete yaraşır bu millete yakışır şanlı bir direnişin örneğini gösterdik. Bu millet çok darbeler gördü 1960 darbesini yaşadık ardından Talat Aydemir’in darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. 9 Mart 1971 darbe teşebbüsünü yaşadık. 12 Mart muhtırasını yaşadık. 1980 12 Eylül’ü hep birlikte acılarla yaşadık. 28 Şubatı yaşadık 27 Nisan muhtırasını yaşadık. Ancak hiçbir darbe teşebbüsünde namlular hiçbir darbe girişiminde silahlar bu milletin üstüne doğrultulmadı. 15 Temmuz gecesi helikopterlerden açılan ateşlerle, jetlerden atılan bombalarla, tanklardan sıkılan kurşunlarla ve bu milletin üzerine sürülen tanklarla alçakça gerçekleştirilen bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ancak bu millet nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda bütün topraklarını işgal etmek için çullanmış yedi düvele karşı büyük bir azimle büyük bir kararlılıkla büyük bir Kurtuluş Savaşı vermişse 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde onun kararlı vakur ve cesur durumu karşısında sokaklara döküldü meydanlara döküldü ve meydanlarda lideri ile birlikte üzerine sürülen tank paletlerinin altına yatarak, o tankların üstüne yatarak o tankların üstüne çıkarak tepesinden atılan bombalara aldırış etmeden üzerlerine sıkılan kurşunlara aldırış etmeden bu darbeyi geri püskürttük.”

BİR MİLLET YENİDEN DİRİLDİ
Meydanda son olarak söz alan Sinop Valisi Kemal Cirit, hainlerin milletin gücünü düşünemediklerini söyledi. Cirit; “Evet, bir millet uyandı ama bu uyanan milleti fark edemediler. Bir milletin zihniyeti değişti, bir milletin paradigması değişti. Zannettiler ki karşımızda eskileri var. O eskileri de belki demokrasi mücadelesi vermişlerdi ama sesi gür çıkan işte şuan bu meydanları oluşturan başta Sinoplular olmak üzere bütün milletimiz olmuştur. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle demokrasi sınavından anlının akıyla çıkmayı başarmış bir milletiz biz. Sevgili Sinoplular demokrasi yürüyüşümüz devam ediyor. Biz vizyonu olan bir ülkeyiz. Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz muz cumhuriyeti hiç olmadık. Bu vizyona sahip ülkede sözde devletin verdiği kıyafetleri giyerek silahı doğrultanlar vizyonsuz hale getirmeye çalışmıştır. Ama başaramadılar. 7’den 77’ye bütün milletimizin dik duruşuyla karşı karşıya kaldılar. Bugün Sinop dik duruyor, bugün Ankara dik duruyor, Diyarbakır dik duyuruyor, Urfa dik duruyor, İzmir dik duruyor bilhassa milletimiz dik duruyor. Onun için ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

Ardından toplu dua yapılarak, nöbet tutulmaya devam etti.
Editör: Vitrin Haber