Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru’yu ziyaret etti. 

Kastamonu ve Sinop illerindeki medya kuruluşlarının durumları hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede, tüm illerde basın derneklerine yapılan yardımın önemine dikkat çekildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulunun, kurumun Basın Derneklerine Yardım Fonu’ndan her yıl yapılmakta olan yardımın kapsamını tüm illere genişlettiğini hatırlatan BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, “50 yıl boyunca Kurum karının yüzde 5’inden az olmamak kaydı ile İstanbul, Ankara ve İzmir ağırlıklı olarak yapılan yardımlar konusunda 2011 yılında bir adım atılmış ve kurum şubesi bulunan illerdeki cemiyetlere de yardım yapılması sağlanmıştı. Son alınan kararla, tüm Türkiye’ye yardımın yapılabilmesinin önü açılmış oldu. BİK Kastamonu Şubesi olarak Çankırı ve Sinop illerindeki gazeteciler derneklerinden taleplerini aldık” dedi.

“DEVLET BİZE KUCAK AÇTI”
15 sarı basın kartlı gazetecinin bulunduğu Sinop’ta il merkezinde toplam 5 günlük gazete, Türkeli’de 1, Durağan, Ayancık ve Boyabat ilçelerinde 2’şer olmak üzere toplam 12 gazetenin resmi ilan aldığını kaydeden Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, 53 üyesi olan cemiyetin 11 üyesinin sarı basın kartının bulunduğunu ve 3 gazetecinin bekleme süresine tabi olduğunu kaydetti.
Basın İlan Kurumu’nun derneklere yardım yapmasının önemsediklerini kaydeden Demirel, “Çok önceden beri bunu savunan biri olarak, dernek yardımlarının tüm Anadolu’ya yayılmasını devletin bizi tanıması ve kucak açması olarak yorumluyorum. Basın derneklere yapılan desteklerin o illerdeki gazeteciliğin gelişmesine katkı verir. Bu açıdan çok yararlı bir düzenleme olarak değerlendiriyorum. Bu kararı alan tüm kurul üyelerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Şube Müdürü Yaşar Kuru’ya, Sinop’un ünlü yelken maketini hediye etti. Ziyarette, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkan Danışmanı Yaşar Erdoğan da hazır bulundu.

Editör: Vitrin Haber