Gazi Üniversitesi'nin Sinoplu Rektör Adayı Prof. Dr Sedat Demircan, yayınladığı 17 maddelik bildiri ile genç akademisyenlerin sorunlarına çözüm önerileri sundu.

Demircan, göreve getirilmesi halinde tüm sözlerini tutacağını kaydetti. Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr Sedat Demircan, yayınladığı 17 maddelik bildiri ile genç akademisyenlerin sorunlarına çözüm önerileri sundu. Demircan, göreve getirilmesi halinde tüm sözlerini tutacağını kaydetti.

Gazi Üniversitesi’nde 14 Haziran Perşembe günü yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren rektör adayı Prof. Dr. Sedat Demircan, 17 maddelik bildiri ile genç akademisyenlerin sorunlarına çözüm önerileri sundu. Demircan, göreve getirilmesi halinde ise bildiride yayınladığı tüm sözleri tutacağını ifada etti. 14 Haziran Perşembe günü üniversitenin kendi geleceğini oylayacağını ifade eden Demircan, “Gazi Üniversitesi’nde ya beyaz bir sayfa açacağız, ya da olmasını arzu etmediğimiz dünya üniversiteleri sıralamasında 1642. sıraya gerilemesine, hatta daha aşağı sıralara inmemize sessiz kalacağız. Rektör adayı olarak ben, Prof. Dr. Sedat Demircan sizlere taahhütlerimi tüm konuşmalarımda belirttiğim gibi yazılı olarak tekrarlıyorum. Sizin önerileriniz doğrultusunda yönetim belirlenecektir. Sizin oylarınızla göreve geldiğimizde bu sözlerimizin gerçekleştiğini göreceksiniz. Lütfen destek olunuz. Birlikte başaracağız. Her şey Gazi için, ülkemiz için” dedi. Demircan, genç akademisyenlerin güncel sorunları ve çözüm önerilerine yönelik taahhütlerini ise şöyle anlattı: “Hiçbir yardımcı doçent arkadaşım herhangi bir sebepten dolayı kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Lisan imtihanları için hızlandırılmış yabancı dil eğitimi öğretim üyelerimiz tarafından ücretsiz olarak verilecektir. Bu programlar tarafımdan sürekli olarak denetlenecektir. Siz değerli arkadaşlarımın yüksek lisans ve doktora programları tarafımdan titizlikle takip edilecek, bu konuda her türlü kolaylaştırıcı yardım yapılacaktır. Hiçbir ayırım gözetmeksizin her yardımcı doçent arkadaşım doçent olduğunda kadro sorunu yaşamayacaktır. Ataması yapılacaktır. Özlük hakları engellenmeyecektir.

Üniversitemizi geleceğe, Dünya sıralamasında üst sıralara birlikte taşıyacağız. Üniversitenin gelişimi, değişimi ve dönüşümünde en büyük güvencem sizlersiniz. Öncelikle yardımcı doçentlerimizden başlamak üzere tüm öğretim üyelerimize laptop, öğrencilerimize tablet bilgisayar verilecektir. Öğretim üyesi arkadaşlarıma konaklama, burs ve sosyal tesis olanakları sağlanacaktır. Bu dönem Teknoloji ve Proje dönemidir. Projeler geliştirmek isteyen öğretim üyelerimize tam destek vereceğim. Bu konuda tamamen şeffaf olacağım, tarafıma direkt ulaşabileceksiniz. Proje finansmanında yurtiçi ve yurtdışı kaynaklar tarafınıza tahsis edilecektir. İlgili kanunun 50-D maddesine göre görevli olan araştırma görevlileri 33-A maddesine geçirilecektir. Yardımcı doçentlerin ekonomik durumları kesinlikle iyileştirilecektir. Ders dağılımında adil olunacak, ek ders ücretleri düzenli olarak ödenecektir. Yardımcı doçentlerin özlük haklarını iyileştirmek üzere her türlü girişim tarafımdan yapılacaktır. Promosyon, vakıf ve dernek gelirlerinden en üst düzeyde faydalanmanızı sağlayacağım.

 Yurtdışı ve yurtiçi Kongre ve seminerlere katılımlarınız teşvik edilecektir. E-kitap, e- mecmua üyelikleriniz ücretsiz olacaktır. Akademik araştırmalar için başka üniversiteye gitmek zorunda kalınmayacak, aynı alt yapı üniversitemizde tesis edilecektir. Değerli arkadaşlarım, unutmayınız. Sizin de bir oyunuz var, doçent ve profesör hocalarımızın da bir oyu var. Sizin oyunuzu almak için her türlü baskıyı uygulayan yöneticilerin olduğunu biliyorum. Hiçbir baskının sizin iradenizin önüne geçemeyeceğini birlikte kanıtlayacağız. Akademik düzeye uygun, tarafsız, adil, öğretim üyelerimizin çokluğunu biliyorsunuz.”

Haber FX


Editör: Vitrin Haber