Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşçi sorunlarının gündeme getirilmesi noktasında 1 Mayıs tarihinin büyük önem taşıdığını söyleyen Demirbaş; “Türk İmar Sen Sinop İl Temsilciliği olarak hak aramanın günü olan 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız” dedi.

1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm işçilerin bu anlamlı günlerini kutladığını belirten Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş; “Çalışanın hakkını alması için verdiğimiz mücadelede, sesimizin daha gür çıkması, sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda 1 Mayıs'ın bizler için taşıdığı anlam ve değer, son derece büyüktür” dedi.
Türk İmar Sen Sinop İl Temsilciliği ailesi olarak, hak aramanın, haksızlığa karşı mücadele etmenin, ekmek kavgasının kutsallığına inandıklarını belirten Demirbaş; “Alın teri akıtarak, helal yoldan rızıklanmanın ve hak ederek kazanılan az malın değeri yanında, haksız yollardan kazanılan dünyanın tüm nimetleri değersiz kalır. Helal kazanç sağlarken hayatını kaybedenlerin şehitlik mertebesinde değerlendirilmesi de emeğin mübarek bir değer olduğunu ortaya koyar. Bu nedenle, alın terini akıtıp, evine ekmek götürme telaşında olan çalışanlarımızın, hak ettiği saygıyı görmesi ve emeğinin karşılığını alması da bir gerekliliktir. Bu nedenledir ki 1 Mayıs'ın; emeğinden başka sermayesi olmayan çalışan, işsiz, yoksul, esnaf ve ev hanımlarının bir araya gelerek, haksızlıklar karşısında seslerini yükselttiği ve güç birliği yaptığı gün olması gerektiğine inanırız. İşçisiyle, memuruyla, işsizi ve emeklisiyle hep birlikte büyümesine katkıda bulunduğumuz milli gelirin hakça paylaşılması, sosyal devlet ilkesinin hayata geçirilmesi, ancak adaletsizliğe "dur" diyen bireyler ve kurumların çoğalmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber