Sinop'ta esnaf olan Hilmi Kuru (56), 18 yıldır yanında çalışan Ramazan Kaya (51) için eşi benzeri olmayan bir emeklilik kutlaması gerçekleştirdi. 

14 yaşından beri bu mesleğe hayatını adayan ve çekirdekten yetişme olan Kaya, yaptığı açıklamada, “Babamın gözleri kördü, devletten aldığı yardımla rehberlik yaparak bizleri yetiştirdi. Adana'dan buraya askerlik için geldim. Burada bir kızla tanıştım, kaçırarak evlendim. Eşim memuriyet sınavlarını kazandı daha sonra tekrar Sinop'a geri geldik. 38 yıldır bu işi yapıyorum. Şu zamana kadar yaptığım bütün işleri zevkle, severek yaptım. Artık emekli oldum, memleketim Adana'ya döneceğim. Babamın cenazesine yetişemedim, yanında olamadım. Şu an annem rahatsız. Ben de onu rahat ve mutlu edebilmek, hayır duasını almak için elimden geleni yapmaya gideceğim” dedi. 

Ramazan Kaya'nın üzerinde çok emeği olduğunun altını çizen Hilmi Kuru, “Ramazan'la 18 yıldır beraber çalışıyoruz. Ramazan bize yıllarını verdi. Biz de Ramazan'ı memnun edelim, buradan mutlu ayrılsın diye ufak bir organizasyon yaptık. Herkesin huzurunda Ramazan'dan helallik istiyorum. İkimizin de birbirimize hakkı geçti ama onun bizde daha çok hakkı vardır” diye konuştu. 

Ramazan Kaya, davul-zurna eşliğinde oynayarak emekliliğini kutladı. 

 
Editör: Vitrin Haber