Sinop'ta etkili olan yoğun yağış nedeniyle Akliman mevkisi başta olmak üzere, kentin çeşitli kesimlerinde su taşkınları yaşandı. Yağışlar nedeniyle vatandaşlar su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Yağışlar nedeniyle bazı yol güzergahlarında biriken sular da sürücülere zor anlar yaşattı. 

Bu arada geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız ve sürücülere illallah dedirten Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu başta olmak üzere, bazı fakülte binaları ile bazı kurumlara ulaşımı sağlayan yolu da su bastı. Neredeyse göle dönün yol sürücülere sıkıntılı anlar yaşattı. 

Kent merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan güzergah, Sinop Havalimanının da hemen yanından geçerek Ayancık kara yoluna çıkıyor. Bölgede, Sinop Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren ve çok sayıda çocuğun barındığı Sevgi Evleri, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Yarı Açık Cezaevi, Sinop Üniversitesinin yeni kampüs alanı, Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM), Fen-Edebiyat Fakültesi ve yerleşim alanları bulunuyor. 
Editör: Vitrin Haber