Sinop’ta “Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu” toplantısı yapıldı. Toplantıda, 01 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kurban Bayramı nedeniyle, İlimiz genelinde kurbanlık hayvanların alım-satımları, kesimleri, İl dışına sevkleri ve hayvan hastalıklarının önlenmesi ile damızlık değeri olan dişi hayvan kesiminin yasaklanması, sevk edilmesi ve kurban pazarlarına girişlerinin önlenmesi konuları görüşüldü.

Toplantıda ayrıca komisyon tarafından; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatları doğrultusunda, Kurban Bayramı döneminde damızlık değeri olan dişi hayvanların kesilmesi yasaklandığı bildirildi. Alınan kararın Sinop İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sektörün bütün taraflarına bildirildiği aktarıldı.

Yine Trakya Bölgesine ilgili mevzuatlar doğrultusunda 17 Ağustos 2017 tarihinden itibaren kurbanlık hayvan sevk işlemlerine başlanacağı bildirildi. Düzenlenen toplantıda Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketlerinin denetlenerek, hayvan hastalıklarının ve kaçak hayvan hareketlerinin engellenmesi gerektiği vurgulandı.
Editör: Vitrin Haber