Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)  projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ''Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği'' projesi içerisinde yer alan "Gönülden Gönül'e Mektuplar" etkinliği çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Sinop İl Merkezinde bulunan okullarda eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 9 bin öğrenci velisine ulaştırılmak üzere karneleri ile birlikte İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren tarafından kaleme alınan imzalı mektuplar dağıtıldı. 

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren tarafından kaleme alınan mektuplarda; geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü kötülükten korumamız gerektiğinin önemi, çocukların anne ve babalarını rol model aldığı, onların her yaptığını yanlış bile olsa doğru olarak gördükleri, çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve topluma yararlı bir birey olarak yetişmelerini sağlamak için öncelikle anne ve babalara büyük görevlerin düşmekte olduğu, Emniyet Teşkilatına düşen görevlerin özveriyle yapıldığı ve yapılmakta olduğu belirtilerek, çocuklarımızın güvenliği için nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgilendirmeler yapıldı.  
   
Ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gönderilen mektupların arka sayfalarına dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı mahiyetinde “Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, “FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi, adınız darbeye karıştı ve darbeciler listesindesiniz diyerek para veya altın isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Böyle durumlarda derhal 155 veya 156’yı arayınız” mesajı iletildi. 

 
Editör: Vitrin Haber