Balıkesir Emniyet Müdürü iken İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Sinop’a atanan ve görev yaptığı yerlerde başarılı çalışmalarının yanı sıra yazdığı şiir kitapları ve güzel şiir okuması nedeniyle, ”Şair Müdür” olarak da bilinen Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC)’ye bir nezaket ziyaretinde bulundu. 

Kırşehirli Şair Müdür Dağdeviren’in ziyaretinde kendisini, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ile Yönetim Kurulu ve üyelerden Erkan Turan, Mustafa Genç, A. Fatih Yılmaz ile Hamdi Gökçen karşıladılar.
Ziyarette, güncel ve çeşitli konularda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Kendisine, göreve başladığı kısa süre içerisinde yazdığı, “Şirin Sinop” adlı şiirinde ilham kaynağı sorulduğunda, Sinop’u üç taraftan saran mavi Karadeniz’den ve martılardan esinlendiğini belirten İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in, ”Düşünce” ve “Yeter ki Yalan Sevme” adlı şiir kitapları da bulunuyor.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Hikmet Kurada ile Yönetim Kurulu ve üyelerden Erkan Turan, Mustafa Genç, A. Fatih Yılmaz ile Hamdi Gökçen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek,  36 sene önce 25 Şubat 1981 tarihinde kurulan Cemiyet ile ilgili belge ve fotoğrafları içeren bir dosyayı İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e vererek, amaçlarının basın, ahlak ve etik kurallar çerçevesinde, sorumluluk bilinci içerisinde görev yapan basın mensuplarının tüm sorunlarını, üyesi bulundukları Türkiye Gazeteciler Federasyonu kanalı ile yetkililere ulaştırmak olduğunu söylediler. 
 
Editör: Vitrin Haber