Sinop Valiliğinin destekleriyle düzenlenen "4. Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tırmanışı"na, 15 ilden yaklaşık 200 sporcu katıldı. 

İki ormanın birleştiği derin vadide akan irili ufaklı 28 şelaleden oluşan bölgede yapılan tırmanışta, bazı sporcular bir kilometrelik parkuru güçlükle tamamladı.
Şelalenin doğal yapısıyla oluşan parkurda zorlanan bazı sporcular ise tırmanış için Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünce yaptırılan parkuru tercih etti. Sinop Ormanspor Gençlik ve Dağcılık Spor Kulübü Temsilcisi Ali Rıza Çaylı gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışa Türkiye'nin 15 ilinden sporcuların katıldığını söyledi. 

Erfelek Tatlıca Şelaleleri'nin tırmanış için oldukça uygun bir yapısı bulunduğunu anlatan Çaylı, "Sporcularımız zaman zaman zorlansalar da güzel bir tırmanış oldu. En önemlisi kazasız, belasız şekilde tırmanışımızı tamamladık. Sanıyorum diğer illerden gelen sporcu arkadaşlarımız parkuru çok beğendi. İnşallah seneye çok daha fazla sporcuyla tırmanışımızı gerçekleştiririz." diye konuştu.
Antalya'dan gelen sporculardan Safiye Gürses ise tırmanış boyunca çok keyif aldıklarını dile getirdi. 

Parkuru çok beğendiklerini vurgulayan Gürses, şunları kaydetti: "Tırmanışa katılmak üzere iki arkadaş Antalya'dan geldik. Parkuru çok beğendik. İyi ki katılmışız. Parkuru çıkarken fazla zorlanmadım. Aslında dağcılık yapan birinin pek zorlanacağı bir parkur da değil. O anlamda muhteşemdi. Her şey çok güzeldi. Seneye fırsatımız olursa yine katılmak istiyoruz." 
Tırmanışa katılan Gülbahar Öz de orta derece zorluğa sahip bir parkur olmasına karşın keyifle tırmanış yaptıklarını ifade etti. 
Etkinliği hayata geçirenlere teşekkür eden Öz, "Böyle bir deneyimi yaşamak çok güzeldi. Etkinlik her yönüyle kusursuzdu." dedi.
Editör: Vitrin Haber