Çok sayıda katılımcının iştirak ettiği yemekte bir konuşma yapan ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu özetle şunları söyledi:
“Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYD), ülkenin ‘çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması’ ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. ÇYDD’nin amacı, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktır. ÇYDD, amacı doğrultusundaki projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir, ÇYDD, amacı doğrultusundaki çalışmalarında partiler üstü konumunu korumaya özen gösterir” dedi.

ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu konuşmasının son bölümünde, “Asla vazgeçmeyeceğimiz değerlerimiz; Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü ve laiklik, hukukun üstünlüğü, dürüstlük- güvenilirlik, çevre bilinci ve emeğe saygıdır” diyerek, geceyi onurlandıran davetlilere ve organizede desteklerini gördükleri Sinop Öğretmenevi personeline teşekkür ettiklerini belirtti.

Hikmet Kurada 
 
Editör: Vitrin Haber