Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu yılda Uğur Mumcu meydanında kurulan dilek kutusuna yeni yıl dileklerini yazan çocuklara hediyelerini ulaştıracak. Bu yıl beşincisi düzenlenen projede Uğur Mumcu meydanında bulunan çam ağacının altına yerleştirilen dilek kutusuna, yılbaşı isteklerini yazan çocuklar, düzenlenecek organizasyonla dileklerine kavuşacak. Önceki yıllarda da düzenlenen “Bir Dilek de Sen Tut” projesi ile Uğur Mumcu meydanında kurulan dilek kutusuna yeni yıl dileklerini atan yüzlerce çocuk, duyarlı Sinop halkının destekleri ile dileklerine kavuşmuştu. Büyük ses getiren bu anlamlı proje bu yılda Sinoplu çocukların dileklerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

SİNOPLULAR BÜYÜK DESTEK VERDİ

Proje hakkında bilgi veren Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Önder, 5 yıldan bu yana düzenledikleri etkinliğe Sinoplu esnaf ve vatandaşların büyük destek verdiğini söyledi. Önder; “Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak “Bir Dilekte Sen Tut" projesi kapsamında bu yılda çocukları sevindirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız dilek ve isteklerini yazarak dilek kutusuna atıyor. Bizde yeni yıla girmeden önce mümkün olduğunca dilek ve isteklerini yerine getirmek için hassas davranıyoruz. Eğer farklı isteklerde bulunanların istediğini bulamazsak onun yerine başka hediye veriyoruz. Bu dilekleri karşılamak için çeşitli kamu kurum, kuruluşlar, esnaflardan destek alıyoruz.
Sinop esnafı ve halkı bu konuda çok duyarlı. Projemizin ilk yılında 200 çocuğun dileğini yerine getirmiştik. Bu yıl bin çocuğumuzun yeni yıl dileğini yerine getirmek ve onlara istedikleri hediyeyi vermeyi planlıyoruz. Projemizin asıl amacı gönüllülüğü karşılıklı alışverişi onlara aşılamak. Bazı çocuklarımız istediği oyuncağı alamıyor. Bizde onların ihtiyaçlarını çok fazla belli etmeden hediye paketlerini hazırlayarak dileklerini yerine getirmeyi hedefliyoruz."

DİLEKLERİNİZE İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ YAZMAYI UNUTMAYIN

Gençlik meclisi üyeleri bazı isteklerde iletişim bilgilerinin bulunmaması nedeniyle, istek sahiplerine ulaşamadıklarını belirterek, isteklerini kağıtlara yazarak dilek kutusuna atan çocukların muhakkak iletişim bilgilerini de eklemelerini istedi. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamanın Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirildiğinin altını çizen meclis üyeleri, bu projeye destek olan herkese teşekkür etti.
Editör: Vitrin Haber