Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliğinde görevli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan koordinesinde “Çık dışarı oynayalım” adlı projelerini hayata geçiren üniversite öğrencileri, belirledikleri okullarda bulunan oyun alanlarında güzelleştirme çalışmaları yaptılar.

Sinop Belediyesi, İl Özel İdare ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de projeleri için destek alan geleceğin öğretmen adayları, çocukların oyun alanlarını onların daha çok seveceği bir alana dönüştürdüler. 

ÇOCUKLARIMIZ OYUN ALANLARINDA MUTLU
Gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan, okul öncesi bölümü olarak oyun alanlarını çok önemsediklerini ve eğitim bir parçası olan oyunun çocukların gelişimine olan katkısını bildikleri için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Çocukların oyun alanlarında daha da mutlu olduğunu ifade eden Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan, geleceğin öğretmen adayı olan üniversite öğrencilerinin de hayata geçirilen proje ile birlikte çocukların bu mutluluğuna ortaklık ettiklerini ifade etti. Erşan; “Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği bölümü 3. Sınıfında okuyan 13 öğrencimizle birlikte “Çık dışarı oynayalım” adı altında bir proje gerçekleştirdik. Bununla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Sinop Belediyesi ile işbirliği içerisinde süreci işletmeye başlattık. Sağ olsun Belediye Başkanımızın büyük katkıları ve peyzaj müdürümüzün yoğun özverisi ile bazı oyun malzemelerinin yenilenmesini ve kum havuzlarının yenilenmesini sağladık. Özel idarenin maddi desteğini aldık. Bununla birlikte boya temini ve çıkmış teker lastiklerinin değerlendirilmesi konusunda bize yardımcı oldular. Okul müdürlerimiz sağ olsunlar öğrencilerimizin istedikleri boya malzemesi, fırça gibi ihtiyaçları temin ettiler ve okullarında çalıştıkları süre içerisinde de öğrencilerimize gereken kolaylığı sağlamaya çalıştılar” dedi.

ÇOCUK OYNADIKÇA GELİŞİR VE OYNADIKÇA ÖĞRENİR
Açıklamasında, özellikle açık hava oyun alanlarında çocukların hem fiziksel hem bilişsel hem de sosyal gelişimlerinin üst düzeylere taşınacağının altını çizen Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan, bu durumun çocuğun gelecekteki akademik kariyerine de büyük katkı sağlayacağını belirtti. Erşan; “Biz okul önceciler olarak şuna inanıyoruz; çocuk oynadıkça gelişir ve oynadıkça öğrenir. Akademik öğrenmeler çocuğun oyunda harcadığı ve mutlu olduğu sürece bir anlam ifade eder. Sosyal anlamda mutlu kendisini geliştirmiş çocukların akademik başarıları da üstün olacaktır. Ancak akademik başarı için oyunlarından yoksun bırakılan çocukların sosyal becerileri de düşük olacağından var olan akademik başarılarını gösterememeleri gibi bir ihtimal var. Bu nedenle biz oyun alanlarını çok önemsiyoruz. Özellikle de açıkhava oyun alanlarında hem fiziksel hem bilişsel hem de sosyal gelişimlerinin çok üst düzeye taşınacağını düşündüğümüz için böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Aslında biz bu Atatürk, Osmaniye, Gazi ve Cumhuriyet okullarımızın bahçelerinde gerçekleştirmeyi planlamıştık. Ancak Sinop’un havası malum. Yağmurlar nedeniyle çalışmalarımızı maalesef yalnızca Gazi ve Cumhuriyet okullarımızda tamamlayabildik. Atatürk okulunda ise sadece kum havuzunu yaptık. Osmaniye okulumuzda herhangi bir çalışma yapamadık. Malumunuz dönemde bitti artık. Ben öğrencilerime bu özverileri için teşekkür ediyorum. Okul idarelerine ve bizlere destek olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri en mutlu eden çocuklarımızın yüzlerindeki o gülücükler ve oyundan terledikleri o güzel yüzleri. Bizim hedeflediğimiz de tam olarak buydu. Çocuklarımız oyunlarıyla mutlu onları bu mutluluktan mahrum bırakmayalım” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber