Sinop’ta çocuklarından bir tanesi Epilepsi diğeri ise astım hastası olan iki çocuk babası Uğur Demirtaş’ın Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne Çocuk Acil Servisi açılmasıyla ilgili başlattığı bireysel mücadele büyük ses getirmiş Demirtaş’ın bireysel olarak verdiği mücadeleye büyük destek gelmişti. 

Çeşitli zamanlarda yapılan etkinliklerle desteklenen girişimin sonucunda Sinop’a gelen Sağlık Bakanlığı yetkilileri Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde 24 saat esasına dayalı olarak Çocuk Hastalıkları Acil Nöbetinin başlayacağı müjdesini vermişlerdi. Bu anlamlı mücadeleyi yürüten Uğur Demirtaş, şimdilerde çalışmalarına başladığı “Çocuklar sağlıklı ve mutlu gülsün” adlı kampanya ile çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. 

Başlattığı kampanya ile ilgili bilgiler veren Uğur Demirtaş, kampanya dahilinde toplanan malzemelerle Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan çocuk servisi önünde bir bölüm hazırlayacaklarını ve çocukların buradaki malzemeleri kullanarak hoşça vakit geçirmelerini sağlayacaklarını belirtti. Demirtaş; “Başlattığımız kampanya ile çocuk servisinin önüne bir köşe hazırlamayı ve buraya, kitap, defter, kalem, oyuncak gibi şeyler yerleştirmeyi planlıyoruz. 

Ayrıca servislerin içerisine de maddi durumu yetersiz çocuklara verilmek üzere eşofman takımı, terlik gibi malzemelerin teminini amaçlıyoruz. Biz de sizin aracılığınızla bu kampanyamızı duyurarak, vatandaşlarımızdan kampanyamıza destek olmalarını talep ediyoruz. Vatandaşlarımız kampanyamıza imkanları nispetinde malzeme desteğinde bulunurlarsa, çok memnun oluruz. Ne kadar çok malzememiz olursa o kadar çok çocuğumuzu mutlu ederiz. Biliyorsunuz onlar bizlerden çok büyük şeyler beklemiyor. Bu hediyelerimizi onlara verdiğimizde onların sevinçlerinin bizlere vereceği mutluluk paha biçilemez. Bakın bugün pazaryerine gittim. Burada sağ olsunlar vatandaşlarımız imkanları doğrultusunda yardımcı oldular ve çocuklarımız için ufak tefek malzemeleri aldık. Böyle yardımsever vatandaşlarımız sayesinde umuyorum ki kampanyamız amacına ulaşacak ve çocuklarımız mutlu olacak. Kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız 0546 778 69 93 nolu telefondan bana ulaşabilirler” dedi. 

SAYIN VALİMİZİN İLGİ VE ALAKASI BİZE AYRI BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU
Başlattıkları kampanya ile alakalı Sinop Valisi Kemal Cirit’i de makamında ziyaret ettiklerini söyleyen Uğur Demirtaş, Vali Cirit’in gösterdiği yakınlık ve alakanın kendilerine ayrı bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Demirtaş; “Kampanyamız ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizi ziyaret ettik. Sağ olsunlar bizleri oldukça güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Kampanyamızla ve verdiğimiz çocuk acili mücadelesi ile yakından ilgilendi. Biz kendilerine Sinop’ta çocuk acili kurulabilmesi için verdiğimiz mücadelenin ilk gününden bugüne kadar gelinen süreci anlattık. Kendisine kampanyamıza destek vermesi talebinde bulunduk. Sayın Valimizin bizlere yaklaşımı gerçekten çok samimiydi. Açıkçası böyle bir ilgi beklemiyorduk. Kendileri de başlattığımız kampanyaya malzeme desteği sözü verdi. Sayın Valimizin bizlere yaklaşımından bu durumun sözde kalmayacağı, ilerleyen günlerde icraata döküleceği izlenimini aldık. Ama inanın Vali beyin bizlere o içten yaklaşımı, bizlere gösterdiği ilgi ve alaka her şeye bedeldi. Onun bu yaklaşımı bize ayrı bir şevk verdi, bizleri motive etti. Bizler bu ziyarette gördük ki Sayın Valimiz aldığı emanetin hakkını layıkıyla veren bir devlet adamı, bizleri o an dinlemek için dinlemedi, gerçekten ilgilendi ve bunu bize hissettirdi. Kendilerine bu anlamlı tutumundan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.