Sinop Belediye Başkanlığı ve Telvin Sanat Akademi işbirliğinde 23 Nisan çocuk şenliği düzenlendi.

Sinop iskele meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra etkinlikte bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramını kutladı.

Ergül; “Bugün Telvin Sanat Tiyatrosu ile belediyemizin ortaklaşa, çocuklarımız için bir etkinlik düzenledik. Bugün Sinop’ta hava çok güzel. Sadece burası değil, parkımızın muhtelif noktalarında da çocuklarımız için hazırlanan birbirinden güzel etkinlikler devam ediyor. Sinop’ta yaşamaktan, Sinoplu olmaktan ben çok mutluyum. İnanıyorum ki siz değerli çocuklar ve veliler de Sinop’un kıymetini biliyorsunuzdur. Sinop, eşlerine değer veriyor, çocuklarına değer veriyor. Bu bayram, Ulu Önder Atatürk’ün gençlere armağan ettiği, dünyada çocuklar için olan tek bayram. O yüzden Atatürk’ümüzün kıymetini bilelim, bayrağımızın önemini bilelim. Dolayısıyla bu bayram, hepinizin. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından etkinliğe katılan anaokulları hazırladıkları gösterileri sergiledi. Programda ayrıca Telvin Sanat Akademisinin gerçekleştirdiği dans,boyama,yarışma,çeşitli ikram ve hediyelerle etkinliğe katılan çocuklar eşsiz bir gün geçirdi. Söylenen şarkı ve marşlarla devam eden etkinlikte alana stant açan anaokulları, standlarını ziyarete gelen Sinoplulara okullarının tanıtımını yaparken, aileleri ile birlikte satndlara gelen çocuklara da çeşitli etkinlikler yaptırdı. 
 
Editör: Vitrin Haber