CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, karne heyecanı yaşayan öğrencilere seslendi ve “Karne demek hayat başarısı değildir. Notlarınız, geleceğinize yön verecek tercihlerinizde bir araçtır. Her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir. Bütün öğrencilerimiz iyi bir tatili hak etti. Öğrencilerimiz iyi bir tatil geçirsin, güzelce dinlensin. Hepsine iyi bir tatil ve ikinci yarıyılda başarılar diliyorum” dedi.

2016-17 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Sinop’ta 35 bini aşkın öğrenci karne heyecanı yaşıyor. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendirerek eğitimde çok ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti. “Karne notları sadece çocuklarımızın değil velilerimizden, öğretmenlerimize bütün eğitim sistemimizin bileşenlerinin notlarıdır” diyen Karadeniz, eğitim sisteminin Türkiye’de yaşanan bütün olumsuzluklardan doğrudan etkilendiğini ifade etti. 
Karadeniz, “Velilerimizin tüm çabalarına, öğretmenleriminiz bütün azim ve gayretlerine karşın, iktidar eliyle eğitimimiz niteliksizleştiriliyor. Eğitim sistemimizdeki kaos ortamı çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Bu kaostan çıkmanın tek yolu eğitimin kamusal niteliğinin artırılarak, laik ve bilimsel, ulusal bir eğitim sistemine derhal geçilmesidir” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber