CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Gençlerimizin eğitim hayatının en önemli dönemi olan üniversiteye ilk adımı atmak için girdikleri sınavda yaşadıkları heyecanını paylaşıyor, onlara başarılar diliyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz, 10 ve 18 Haziran tarihlerinde 2 hafta sürecek LYS maratonu öncesinde öğrencilerin başarılı olmaları için moral ve motivasyonlu olmalarını istedi. Sınav sürecinde stresten ve kaygıdan uzak olmalarının öğrencileri hedeflerine ulaşmalarında kolaylık sağlayacağını ifade eden Karadeniz, öğrencilerin en büyük destekçilerinin aileleri ve öğretmenleri olduğunu vurguladı. 

Karadeniz; “Öğrencilerimizin en büyük destekçileri olan aileleri ve öğretmenleri, onların üzerinde baskı oluşturacak davranışlardan ve beklentilerden uzak durarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize büyük bir destek verecektir. Bu sınav hiçbir şeyin sonu değildir.  Öğrencilerimizin tüm öğrendikleri bilgileri sınav kağıdına aktarabilmeleri çok önemli. Sınav başarısının hayat başarısı olmadığı unutmamalı. Başarı ya da başarısızlığı her şeyin başlangıcı ya da sonu olarak görmemeli, öğrencilerimize bu konuda sonuna kadar destek olunmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, sınava girecek tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin topluma faydalı bireyler olması için bin bir fedakarlıkla emek veren öğretmenlerimize ve onları yetiştiren velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
 
Editör: Vitrin Haber