CHP muhtarlarla bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığı 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. 

Yelken Kulübünde gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Kadir Yavuz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop Milletvekili 1. Sıra adayı Barış Karadeniz,  2. Sıra adayı Mustafa Acun,  Sinop Merkez İlçe muhtarları ve parti üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP İl Başkanı Kadir Yavuz, birlik ve beraberlik mesajları verdi. CHP’de yapılan ön seçim sonrasında aday adaylığı başvurusunda bulunan ancak aday olamayan isimlerin yine parti çalışmalarında canı gönülden çalıştığını belirten Yavuz, ortaya konan birlik duygusunun iktidarla taçlandırılacağını söyledi. Yavuz; “Bugün muhtarlarımızla bir araya gelerek yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda bilgi paylaşımında bulunmak istedik. Bildiğiniz gibi tüm üyelerimizin katılımı ile seçilecek olan 2 Milletvekili Adaylığı için 5 arkadaşımız milletvekili aday adayı olarak ön seçime girdi ve ilk 2 sırayı alan adaylarımız milletvekili adayı oldular. Yapılan ön seçim öncesinde ve sonrasında sıralamaya giren arkadaşlarımız ile giremeyen arkadaşlarımız hep birlikte bir ekip olarak takım ruhu ile iktidar mücadelesi veriyoruz. Her siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Bizde ilimizde iktidar olmak istiyoruz. Siyaset bir iddia işidir ve bizde iddialı olmak zorundayız. Sinop’ta 2 milletvekilliği için 2 sinede sahip olduğumuzu ve bunu başaracağımıza inancımız tamdır” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Sinop 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Acun; muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu söyledi. Acun; “Her biri ayrı ayrı mahallesinin, köyünün Cumhurbaşkanı olan değerli muhtarlarımız
demokrasinin temel taşları da sizlersiniz. Sizin dışınızdaki herkes seçilmek üzere halkın önüne belirli bir aşamadan geçtikten sonra geliyor. Bizlerde ön seçimden geçerek aday olarak halkımızın önüne çıkıyoruz. Burada siyasi anlamda bir söylemde bulunmak nezaketen uygun değil. Aramızda her siyasi görüşe mensup muhtar arkadaşlarımız var. Biz CHP olarak burada muhtarlarımızla, yerel yöneticilerimizle bir arada Belediye Başkanımız da Belediye olarak 6 yıldır elinden geldiği kadar yanınızda olamaya çalıştı. Ülkemiz 7 Haziranda önemli bir seçime gidiyor. Siz muhtarı da yakından ilgilendiren en önemli konuların başında Türkiye’de muhtarlığın kaldırılmasının gündemde olduğu bir süreçten geçiyoruz. Yapılacak seçimlerden sonra belki de bir daha muhtarlar toplantısı yapamayacağız.  İnşallah böyle bir süreç yaşamayacağız. CHP olarak başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhtarlıkların kapatılmasına  ilk tepkiyi veren bizleriz. Bu kanun tasarısı eğer 25. dönemde meclise gelirse yine ilk muhtarlarımıza sahip çıkacak olan CHP’dir. Önümüzdeki seçimlerin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Siz değerli muhtarlarımıza da mahallelerde, köylerde çalışmalarınızda  başarılar diler katılımızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Toplantıda son olarak söz alan CHP Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı Barış Karadeniz ise kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Karadeniz; “Bu zamana kadar bizlere vermiş olduğunuz değerlerden dolayı Allah hepinizden razı olsun. CHP Milletvekilleri olarak meclise gittiğimizde hepinize 24 saat kapımızda telefonumuzda açıktır ve emrindeyiz. Bizler oraya hizmet etmek için gidiyoruz ve bu hizmet köylerimizden mahallelerimizden başlıyor. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber