15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başta eğitimciler olmak üzere kamudaki haksız işten atılmaları değerlendiren CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, haksız yere ihraç edilmelerini eleştirdi. Bu süreçte darbe girişimiyle alakası olmamasına rağmen, açığa alınan ve ihraç edilen çok sayıda eğitimcinin mağdur edildiğine dikkat çeken Karadeniz, "FETÖ'cüleri görevden alırken, 29 Aralık'ta haklı demokratik eylemlerini yapan demokrat ve Atatürkçü öğretmenleri,  çıkardıkları KHK ile, 'PKK terör örgütü sempatizanı', 'KCK yapılanmasına üyesi' olmakla suçlayarak ihraç ediyorlar. FETÖ ile uğraşırken Atatürkçü ve demokrat öğretmenleri ihraç ettiler. Bu hukuksuz ve yanlış bir uygulamadır. Hükümetin öğretmenlerimizi 'terörle' ilişkilendirilme gayretiyle cezalandırılmak istemesi haksız, adaletsiz uygulamadır" dedi.

Karadeniz, şöyle devam etti:"FETÖ’yü temizleme bahanesiyle girişilen uygulamalar, muhalifleri yok etme girişimlerine dönüştü. AKP Hükümeti kamuda kıyım yapıyor. Sadece darbe girişiminde bulunanları değil, demokrat ve Atatürkçüleri de ihraç ediyor. Öyle ki, iktidara muhalif oldukları için Eğitim-Sen üyesi eğitimciler terör ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. 11 bin 301 açığa alınan öğretmenden 9 bin 843’ü Eğitim-Sen üyesi. Hükümetin açığa almaları hangi yasal soruşturma ve delilere dayandırdığını açıklamaması, daha da vahimi, kendisini yargının yerine koyarak ve yaratacağı hukuksal sonuçları düşünmeden doğrudan hüküm vererek hareket etmesi göz göre göre işlenen suçtur. Bunun adı kıyımdır" dedi.

Karadeniz, KHK'lar ile fırsatçılık yapan hükümetin devleti yeniden yapılandırılmaya çalıştığını belirterek, “Temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmeyeceğini garanti eden iktidar, vatandaşlarının memuriyet güvencesini, hukuki güvenlik hakkını, adil yargılanma hakkını ihlal ediyor, muhalif tüm unsurları susturacak uygulamalar ortaya koyuyor. AKP iktidarı, OHAL sona erdiğinde bu hukuk dışı uygulamaların altında kalacaktır. Öğretmenler, akademisyenler ve öğrenciler hiç haketmedikleri muameleye maruz kaldı. Mağdur edilen öğretmenlerimizden, akademisyenlerimizden binlerce mesaj, yüzlerce telefon aldık. Hükümete bize yapılan başvuruları bildirdik. Mağdurların mağduriyetleri giderilinceye kadar takipçisi olacağız. Bu adaletsizliğin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber