CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, Belediye Meclis Üyesi Osman Onur, CHP İl ve ilçe yöneticileri, kadın kolları ve partililerin katıldığı etkinlikte, emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz burada yaptığı konuşmasında, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu, öğretmen ebeveynlerinden ve öğretmenlerinden paylaşmayı, örnek olmayı öğretileni olduğu gibi değil, anlayarak, sorgulayarak ve hazmederek öğrenmeyi, prensip sahibi olmayı ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini ve öğretilerini anlayarak sevmeyi, örnek almayı öğrendiğini söyledi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmenlik’ sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlere ithaf edilmesinin, onlara verilen büyük önemin göstergesi olduğunu belirten Karadeniz şunları söyledi; “Öğretmenlerimiz, barışın, kardeşliğin, insan hakları ve demokrasinin ve saygının yerleşmesi, pekiştirilmesi için uğraşan eğitim emekçileridir. Gelecek kuşaklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, toplumun aydınlık ve çağdaş yüzüdür. Siz elleri öpülesi öğretmenlerimiz, Atatürk devrimlerini ve Cumhuriyet kazanımlarını koruyacak, sonsuza dek yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele ettiniz. Hala da ediyorsunuz. Bizler sizin öğrencileriniz olarak sizlerin verdiği emeği boşa çıkarmayacağız. Atatürk devrimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman koruyucusu olacağız. Bu uğurda emek vermiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Daha sonra konuşan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da öğretmenlerin, en zor şartlarda dahi fedakârlıkların en büyüğünü gösterdiğini, ülkenin her köşesinde gençler aydınlık vesilesi olduklarını belirterek, “Dün sergiledikleri gayretler ile bizleri Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirdiği gibi, bugün de ülkemizin geleceğine yön verecek genç kuşakları yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimiz, her daim baş tacı yapılmayı fazlasıyla hak etmektedir” dedi.

Programda Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez yaptıkları konuşmalarda öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

 
Editör: Vitrin Haber