Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Sinop Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen 10 Aralık insan hakları günü kutlamaları büyük coşkuya sahne oldu.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Cezaevi Savcısı Murat Alagöz, İl İzleme Kurulu Üyeleri, Kurum Müdürü Özer Duman ve yaklaşık 200 hükümlü tutuklu ile çok sayıda davetli katıldı. Programda ilk olarak Ceza İnfaz Kurumu bağlama hocası Rüstem Kaya ve hükümlüler Şehmuz Şen, Suat İskender, Sevgi Karadağ, Messure Urcun ve İbrahim Vural’ın seslendirdiği eserler sahne aldı. Hükümlüler birbirinden güzel eserleri seslendirirken salondaki konukların coşkusu görülmeye değerdi.
Programda bir konuşma yapan Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftasının anlam ve önemini, Sinop ta yapılan çalışmaları ve bu etkinliğin Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenmesindeki işbirliğinin öneminden bahsetti.

Daha sonra 10 Aralık İnsan Hakları haftası ile ilgili düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren hükümlü ve tutuklulara Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Cezaevi Savcısı Murat Alagöz tarafından çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen resim yarışması sonucuna göre 3. Olan Savaş Er’i, 2. Olan Sıddık Arslan’ı ve yarışma sonucunda 1. Olan Akın Kurudere’yi ve yarışmaya katılan diğer hükümlüler Yusuf Aşkın ve Selahattin Ağören’e hediyeleri Vali Yardımcısı Ekrem Yaman tarafından Kompozisyon yarışmasında 1. Olan Yavuz Yıldırım’.2. olan Anıl Karakaya’yı ve 3. Olan Fazıl Kurt’ ayrıca yarışmaya katılan diğer hükümlüler Mehmet Yakar, Muhittin Bilbik, Sevim Sel, Gülşah Bozkurt, Metin Pak, Yunus Acıyan, Ali Ülger, Fedai Taşçı’ya hediyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal tarafından verildi. Düzenlenen şiir yarışmasında 3. Olan Ali Ülger 2. olan Uğur Kaya, 1. Olan Ali Can Korkmaz 2. Olan Yavuz Yıldırım’a hediyeleri ise Cezaevi Savcısı Murat Alagöz tarafından verildi. Şiir, resim ve kompozisyon dallarında birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran, dereceye giren ya da giremeyen tüm hükümlü tutukluların eserleri katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 

Program 2013 yılında göreve başlayarak aday memurluk eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve asil memurluğa hak kazanan 260. dönem İnfaz ve Koruma Memurları ve diğer Ceza İnfaz Kurumu Personelinin yemin töreni ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber