Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman tarafından verilen  iftar yemeğine son HSYK kararnamesi ile Giresun a  atanan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, aynı kararname ile Çorum a atanan Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı, Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri ve 50 kurum personeli katıldı.
 
Ceza İnfaz Kurumları öğretmeni Bülent Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlayan iftar yemeğinde Kurum Öğretmeni Bülent Yılmaz, Sinop’un 2 değerli yargı mensubunu uğurlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yılmaz; “Sayın Başsavcımız ve Sayın Cezaevi Savcımızın görev yerlerinin değişmiş olması münasebetiyle düzenlediğimiz veda iftarı yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Vedalar zordur, fakat bu zorluk arkanızda güzel dostlukların, güzel anıların kaldığını biliyorsanız hiç de zor gelmez insana. Başsavcımız ile kısa ancak çok verimli geçen bu kısa zamanda onu Devletin ve Milletin menfaatine olan işlerde hep yoğun bir mesai harcarken gördük. İşini yaparken aynı zamanda Sinoplu vatandaşlarla yakın diyalog içinde hep halktan biri oldu ve vatandaşa her zaman kapılarını açtı. Babacan, güler yüzlü ve sıcakkanlı yapısıyla olağanın dışında bir Başsavcımızdı. Neden mi olağanın dışında Çünkü Onu bazen “İntihar etmek için çatıya çıkan birini” ikna etmeye çalışırken, bazen 1 metre karda “Sarıkamış şehitlerine saygı yürüyüşü” yaparken, bazen Sinopsporun maçında hükümlülerle birlikte maç izlerken ve bazen de Aşure kazanının başında vatandaşa aşure dağıtırken gördük. Sinop için, Adalet camiası için ve Ceza İnfaz Kurumumuz için daha çok planlar vardı ve çok şeyler yapacaktık, ama önemli olan Bu Millet için Bu Devlet için çalışmaksa zamanın ve yerinde pek bir önemi olmuyor. Sayın Cezaevi Savcımızla da sevgi ve saygı çerçevesinde uyum içinde çalışma fırsatımız oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Sayın Başsavcımıza ve Sayın Savcımıza Aileleri ile birlikte yeni görev yerlerinde sağlık ve mutluluk içinde başarılı çalışmalar diliyorum’’ dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, görev süreleri boyunca uyum içerisinde çalıştıkları Başsavcı Ozan Kaya ve Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Balcı’ya yeni görev yerlerinde başarılar diledi. Duman; “Bizler Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak Sayın Başsavcımız Ozan Kaya ve Ceza İnfaz Kurumları Savcımız Sayın Aykut Balcı ile son derece uyum içerisinde görev yaptık. Birlikte büyük projelere imza attık. Sayın Başsavcımızın girişimleri sonucunda  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı  ile imzalanan Sportif tesislerin inşası çok yakın zamanda başlayacaktır. Bu çerçevede bir sentetik halı saha, bir basketbol sahası, bir voleybol sahası hizmete açılacaktır. Bu tesislerin tüm Ceza İnfaz Kurumları ve Sinop a örnek olacağı kanaatindeyim. Allah Başsavcımız ve Cumhuriyet Savcımızın yollarını açık etsin. Görev yaptığımız sürece kimseyi kırmadılar. Ben kul hakkı almadan gittiklerini düşünüyorum. Şahsım ve kurumum adına kendilerine saygılarımı sunuyorum. Umarım her şey gönüllerinizce olur” diye konuştu.

SİNOP’TA GÖREV YAPMAKTAN SON DERECE MUTLUYUM
Programda bir konuşma yapan Sinop Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı ise Sinop’ta görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Balcı; “Sinop Ceza İnfaz Kurumları benim için bambaşka bir öneme sahip. Böyle başarılı bir kurumda görev yapmaktan çok mutlu oldum. Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman ve kurum personellerine teşekkür ederim” dedi. 

BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN NASIL KARŞILANDIĞIM DEĞİL NASIL UĞURLANACAĞIM
Programda son olarak söz alan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, kendisi için önemli olanın nasıl karşılandığı değil nasıl uğurlanacağı olduğunu söyledi. Kaya; “Daha öncede söylediğim gibi ‘Tayin memuriyetin bir gereği, sekizinci kez tayin oluyorum. Her zaman söylüyorum kaç kişiyle, ne şekilde karşılandığımın bir önemi yok, çünkü buraya atandığımda, beni tanımayan insanlar tarafından unvanım karşılandı. Benim için asıl önemli olan nasıl uğurlandığımdır. Çünkü beni şahsen tanıyan insanlar tarafından uğurlanıyorum. Şimdi burada bu tabloyu gördükten sonra hoş bir seda bıraktığıma inanabilirim. Sinop ilini ve insanlarını çok sevdim, her tayinde olduğu gibi bu tayinde elbette zor ancak, mesleğinizi onurunuzla yapar, ilkeli ve adil olursanız nerede kimlerle çalıştığınızın bir önemi yoktur. Her gittiğiniz yerde memleketin derdiyle dertlenir, memleketinizin insanıyla kucaklaşırsınız. Bizler gelip geçiciyiz, önemli olan sizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmanızdır. Sinop ilinde geçirdiğim yaklaşık on beş ayı düşünüyorum. Burada yaşamım boyunca unutmayacağım müstesna insanlarla tanıştım,  Allah (cc) sizi de iyi insanlarla karşılaştırsın. Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının başarılı çalışmalarını, Kurum Müdürü Özer Duman ve personellerinin birlik beraberlik ruhunu gördükçe bir kez daha gurur duydum, Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının başarısının en büyük kaynağı bu birlik beraberlik ruhudur. Bugün Türkiye de Sinop Ceza İnfaz Kurumları başarılarıyla adından söz ettiriyorsa ve bunda bizimde katkımız varsa ne mutlu bizlere. Demek ki doğru yoldayız ve demek ki emeklerimizin karşılığı başarı olarak geri dönüyor. Sağlıcakla kalın, tüm mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardından Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman tarafından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı’ya gecenin anısına, mahkumların el emeği olan ürünlerden hediye verildi. İftar yemeğinin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Cumhuriyet Savcısı Aykut Balcı, Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Ozan Kaya ve Kurum Personelleri Sinop Aşıklar Caddesinde yer alan çay bahçesinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar uzun hoş sohbetlere gerçekleştirdiler.  
 
Editör: Vitrin Haber