Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce Çatak Kanyonu Tabiat Parkı Gelişme Planı İlgi Grupları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 

07 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilen Çatak Kanyonu Tabiat Parkı’nın 2017 yılında başlatılan Gelişme Planı çalışmaları kapsamında hizmet alımı ihalesi DKMP Sinop İl Şube Müdürlüğünce 2017 yılında yapıldı. İhale kapsamında yüklenici firma tarafından hazırlanan Planın I. Aşaması; Analitik Etüt ve Sentez Raporu İlgi Grupları Bilgilendirme toplantısı Türkeli ilçesinde gerçekleştirildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen ‘Çatak Kanyonu Tabiat Parkı Gelişme Planı Bilgilendirme Toplantısı’na, İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, kamu kurum temsilcileri, köy muhtarları ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasında, alanın 2017 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmesinden sonra idare olarak hemen gelişme planı hazırlık çalışmalarına başlanıldığını vurgulayan DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit; “İhale sürecinde analitik etüt ve sentez raporu tamamlandı. Yapılan bu ilgi grupları bilgilendirme toplantısı sonucunda katılımcıların görüş ve önerilerini de değerlendirilerek hazırlanacak olan gelişme planı ile alanın kaynak değerleri korunarak gelecek nesillere aktarılacak ve alanla ilgili gerekli yatırımlar yapılarak ziyaretçilerin kullanımına uygun hale getirilecek” dedi. 

Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Çatak Kanyonu’nun tabiat parkı ilan edilmesinin Türkeli ve Sinop için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Zadeleroğlu; “Çatak Kanyonu’nun tabiat parkı ilan edilmesi Türkeli ve Sinop için önemli bir kazanım. Bu süreç kolay değil, ciddi çalışmalar sonucu oluştu. Ayrıca bölgede yaşanan bazı sorunların çözümü ile Çatak Kanyonu Tabiat Parkı yeni bir çalışma ile milli park olabilecektir. Böylece Türkeli için en üst seviyede imkân oluşacaktır” dedi. 

Konuşmaların ardından yüklenici firma adına Proje Koordinatörü Peyzaj Mimarı Cem Atik ve Doktor Okan Ülker, hazırlanan Analitik Etüt ve Sentez Raporu ve Gelişme Planı hakkında sunum gerçekleştirdi. 
Çatak Kanyonu Tabiat Parkı’nın mevcut hali ve yapılması öngörülen yatırımlar kapsamında katılımcılarla istişarede bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.
Bizden biri
 
Editör: Vitrin Haber