Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü münasebetiyle Sinop İl Müftülüğü tarafından örnek sayılabilecek farklı programlar tertip edildi. 

Programların ilki Seyyid Bilal camiinde sabah namazından sonra düzenlenen tekbirler, tespihatlar ve dualar edilerek başlanılan program oldu.

Daha sonra İl Müftülüğü Aile ve Dini rehberlik Bürosu tarafından büro önünde kurulan stantta vatandaşlara ve okullardaki öğrencilere üzüm hoşafı ve köy çöreği ikramı yapıldı. Ardından Araştırma ve Rehberlik Merkezinde Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri tarafından bayanlara yönelik bir program icra edildi.

Alaaddin Camiinde düzenlenen programda ise Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, cami içerisine kurulan sinevizyon gösterisinde Çanakkale’de şehit olan Sinoplu askerlerin isimleri ve Çanakkale zaferine ait resimler gösterildi. Sinevizyon gösterisinden sonra Çanakkale şehitlerine naat ve daha sonra da Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından, Çanakkale Şehitlerinin ruhuna ithafen okunan yüz yetmiş beş Hatmi Şerifin duası yapıldı. 

Programın son bölümünde ise cami avlusunda Çanakkale Şehitliğinin minyatürü sergilendi. Yapılan çalışmada Çanakkale anıtının minyatürü, Çanakkale’de şehit olan askerlerin isminin yazdığı taşlar ve resimler sergilendi. 

Çanakkale minyatürünü gezen vatandaşlar ise bir nebzede olsa Çanakkale ruhunu yaşadıklarını belirterek yapılan bu çalışmanın Sinop’ta ilk ve çok güzel olduğunu dile getirdiler. 


Editör: Vitrin Haber