Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) desteği ile Anadolu'ya açılan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 3-9 Kasım tarihleri arasında Sinop'ta vatandaşlarla buluşacak. 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Kurtuluş Savaşının önsözü olan Çanakkale Savaşlarının gelecek nesillere layık olduğu şekilde aktarılması ve Çanakkale'ye sevdalı ama aradaki mesafeler nedeniyle bu kutsal mekânı ziyaret edemeyen vatandaşlara ulaşmak amacıyla özel bir koleksiyoncunun hazırladığı ve 'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganıyla yola çıkan Gezici Müze projesine destek veriyor. 

Bu kapsamda 2014 yılı içinde yaklaşık 60 ili ziyaret edecek olan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 3 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında Karadeniz Bölgesi'nde halkın ziyaretine açılacak. Gezici Müze, 3-9 Kasım tarihleri arasında Sinop'ta, 10-16 Kasım tarihleri arasında Samsun'da, 17-23 Kasım tarihleri arasında Ordu'da, 24-30 Kasım tarihleri arasında Tokat'ta, 01-07 Aralık tarihleri arasında Amasya'da ve 06-14 Aralık tarihleri arasında Çorum'da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Gezici Müze Projesi ilk olarak Tarihçi ve Yazar Ahmet Uslu'nun Seddülbahir'de yer alan sabit müzesinin dışında Çanakkale Ruhunu Anadolu'ya taşıma fikrinden ortaya çıkmış bir düşüncenin ürünü. Projenin öncelikli hedefi, yıl içinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferinin 100. yılı olan 2015 yılına kadar Çanakkale Savaşlarının önemini ve bu zaferi bize yaşatan kahramanları bütün Türkiye'ye tanıtmak. Bununla birlikte, proje ile milli birlik ve beraberliğin temeli olan "Çanakkale Ruhunun yaşatılması, canlı tutulması amaçlanıyor. BYEGM, Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesinde savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerden oluşan 4 bine yakın eser ücretsiz olarak görülüyor. Ayrıca, Müze içerisinde bir rehber gelen konuklara bilgi veriyor. 
Editör: Vitrin Haber