Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evi Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi yetkilileri ile birlikte Tülay Sevgi Erşahin Can Dostları Bakımevi’ne gelen çocuklar, barınak yetkililerinden burada barınan hayvanlarla ilgili bilgiler aldı. Bakımları titizlikle yapılan hayvanları seven çocuklar, yanlarında getirdikleri mamaları kedi ve köpeklere yedirdi. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Melih Keleş, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde can dostlarımız olan hayvanları ziyaret ettiklerini söyledi. Çocuklarda hayvan sevgisini artırmanın önemine vurgu yapan İl Müdürü Melih Keleş, bu anlamda gerçekleştirilen ziyaretin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Keleş; “Çocuklarımıza hayvan sevgisini anlatmalıyız. Yeryüzünde var olan tüm hayvanlarında yaşam haklarına sahip olduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, her canlının bu dünyada bulunmasının bir sebebi, hikmeti bulunduğunu ve hayvanların korunmaya muhtaç canlılar olduğunu anlatmalıyız” dedi. 
Editör: Vitrin Haber