Beraberindeki SGK Başkan Yardımcısı Muhiddin Şahin, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Meftun Sakallı, İşsizlik Sigortası Daire Başkanı Şaban Karakuş ile birlikte Sinop’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak 2017'de Konya'da ilan ettiği "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı hakkında bilgiler verdi. İşkur İl Müdürlüğü toplantı salonunda SGK İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez ve İŞKUR İl Müdürü Asaf Çalışır’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, hayata geçirilen program kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini belirtti.

Arat; “Bakanlığımız tarafından başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında tüm paydaşlarımızla görüşmeler yapmak, işverenlerimizin sorunlarını dinlemek, onlara uygulamakta olduğumuz teşvik programları ya da İşkur’un uyguladığı aktif iş gücü programları hakkında bilgi vermek ve istihdamı artırmak konusunda yapabileceklerimiz ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Sinop’a geldik. İlk olarak SGK İl Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Burada hem kurum çalışanları hem de vatandaşlarımızla verdiğimiz hizmetler konusunda bir durum değerlendirmesi yaptık. Ardın İşkur’a geldik ve burada da aynı değerlendirmeleri yaptık. Buradan sonra ise Sanayi Ticaret Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odaları ile birlikte bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda işverenlerimizin sorun, ihtiyaç ve taleplerini dinleyeceğiz. Çalışma hayatında Milli Seferberlik programını başlatmamızın sebebi ise, malumunuz işsizlik oranlarında son dönemlerde yaşadığımız artış oranları. Buna ilk planda proaktif bir tedbirle nasıl bir çözüm bulabilirizi bulmaktır. Esasında İşkur ve SGK özelinde bu aktif işgücü programlarının değişen ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi ile ilgili yaptığımız bir takım hazırlıklar var. Bu çalışmaların detayları da ilerleyen günlerde paylaşılacak. Tabi SGK’nın uzun süreden bu yana devam eden sigorta prim teşviki kapsamında çeşitli teşvik programları var. Sinop’ta çok uygun olan 6 puanlık bir prim teşviki var. Bu da önemli bir teşvik. Yine ziyaretlerimiz kapsamında Organize sanayi bölgesinde ve Gerze’de teşvik verdiğimiz ve özellikle engelli hibe programları kapsamında hibe verdiğimiz bazı işyerleri ve evlere gideceğiz. Bu ev ziyaretleri esasında hayata geçirilen bu kampanyanın bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Önceden haber vermeden çat kapı ziyaretler gerçekleştiriyoruz” dedi.

PROGRAMI TÜM TÜRKİYE’YE ANLATIYORUZ
Başlatılan program ile alakalı Türkiye genelinde toplantılar düzenlediklerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, programın Türkiye’de istihdama büyük yarar sağlayacağını belirtti. Arat; “Amacımız istihdama katkı sağlamak çerçevesinde bakanlığımızın ne yapabileceğini elindeki enstrümanlarını ne şekilde daha etkin kullanabileceğini tespit etmek. Bu çalışmayı sadece biz değil, bizimle şuanda aynı anda Türkiye’nin 15 farklı ilinde merkez teşkilatımızdan müsteşar, müsteşar yardımcıları ve genel müdürlerimizin başkanlık yaptığı heyetler gerçekleştirmekte. 6 Ocak’ta başlayan bu etkinliğimiz dördüncü haftasını geride bırakıyor. Türkiye’nin dört bir yanına gidiyoruz ve bu kapsamdaki görüşmeleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber