Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun 20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitirmesinin 2. yılında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü ziyaret eden Ülkü Ocakları İl Başkanın Emre Karagülle, Sinop belediyesinden, Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin  yaşatılması adına  önerilen bir cadde, sokak, park, bahçe gibi herhangi bir yerleşkeye adının verilmesini talep etti.

Fırat Çakıroğlu’nun vatanına, milletine, dinine ve bayrağına olan bağlılığı sebebi ile bu değerlere düşman kişiler tarafından şehit edildiğini belirten Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, Çakıroğlu’nun ismini Sinop’ta yaşatmak istediklerini söyledi. Karagülle; “2 sene önce gerçekleşen hain saldırı sadece Fırat Çakıroğlu’na yapılmamış, vatansever, milli manevi değerlerine bağlı Türk milletine yapılmıştır. Ege Üniversitesinin başarılı bir öğrencisi olan kardeşimiz, memleket hassasiyetiyle yaptığı çalışmalar ile sadece Türk milliyetçilerinin değil Ege Üniversitesinden her görüşten birçok gencimizin ortak değeri haline gelmiştir. Bu anlamda Fırat Çakıroğlu isminin yaşatılması mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır düsturuna sahip çıkan değerli Sinop halkı adına kutsal değerlerimiz etrafında ayrılıkların üzerini kapatarak, birlikteliğin yaşatılması anlamına gelmektedir.  Değerli Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül başta olmak üzere, değerli meclis üyelerimiz ve diğer Sinop Belediyesi yetkililerinin bu talebimizi kabul ederek örnek bir davranış sergileyeceklerinden eminiz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı teşekkür eden Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ise kendisine iletilen talebi değerlendireceklerini söyledi.