Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 15 Temmuz 2016 gecesi hain kalkışmayı gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü’nün bombaladığı, milli egemenliğin simgesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yıkılan duvarlarının taşlarını, ‘Türkiye’nin demokrasiye bağlığının simgesi’ olarak dünyanın dört bir yanına gönderdi. 

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR
BYEGM tarafından İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yeni yıl kutlaması olarak tasarlanan çalışmanın kapağında Meclis’in bombalanan duvarlarının fotoğrafı ve yıkılan duvarı oluşturan mermerlerden düşen küçük bir parça yer aldı ve “Terör insanlık suçudur” denildi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca imzalı tebrikte “Türk halkı 15 Temmuz 2016’da demokrasisine canı pahasına sahip çıktı. FETÖ mensubu teröristler tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi duvarlarından kopan bu mermer parçası, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığının bir simgesi olarak size armağan edilmektedir.  Demokrasi içinde mutlu yıllara…” ifadesi yer buldu. 
Yeni yıl kutlama kartlarının arka yüzünde yer alan kare kod aracılığıyla ise mermer parçalarının, Meclis’in bombalanan duvarına ait olduğuna dair Ankara Üniversitesi Yer Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu tarafından verilen sertifikalarına ulaşılması sağlanıyor.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’da Türkiye’nin teröre ve darbeye karşı tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergilediğini belirten Mehmet Akarca, “O gece verdiğimiz şehitleri, tankların ve yaylım ateşinin önünde göğsünü siper eden Türk halkını, ortaya koydukları iradeyle halkı yüreklendiren kahraman Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı, Kurtuluş Savaşı’nda bile dokunulmayan ‘Gazi Meclis’i harabeye çeviren büyük ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız” demek için bu yeni yıl tebriklerini hazırladıklarını kaydetti.

BYEGM’nin 4 bin adet basılan ve demokrasi anısını yaşatan yeni yıl kartları, Washington, New York, Paris, Londra, Bakü, Brüksel, Taşkent, Saraybosna’nın da aralarında bulunduğu dünyadaki 18 basın müşavirliği aracılığıyla o ülkelerin üst düzey yöneticilerine, Avrupa Parlamentosu’nun tüm üyelerine, Türkiye’deki yabancı büyükelçiliklere, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve tüm bakanlıklara, 81 ilin valiliğine, belediye başkanlıklarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, üniversite rektörlerine, Basın Yayın İl Müdürlerine gönderilerek mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşması sağlandı. 
Editör: Vitrin Haber