Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Uzman Veteriner Hekimler tarafından Sinop genelinde faaliyet gösteren Hayvancılık Birlikleri, Serbest Veteriner Hekimler, İl/İlçe Müdürlüğünde çalışan Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Zooteknist Ziraat Mühendisleri katılımları ile gerçekleştirildi.

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen yaptığı açılış konuşmasında; “2018 yılında Bakanlığımız tarafından Buzağı Ölümlerinin önlenmesi yılı olarak ilan edilmiş olup, bu çerçevede eğitim çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

BUZAĞI KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇEBİLİRSEK, İTHALATA GEREK KALMAZ
Buzağıların işletme gelirinin yüzde 40'ını oluşturduğu belirten Değirmen sözlerine şöyle devam etti; “Sadece buzağı kayıplarının önüne geçebilirsek, zaman içerisinde ithalata da gerek kalmayacaktır. Normal şartlar altında bir işletmede yıllık buzağı ölümleri yüzde 5'e kadar tolere edilebilir, ülkemizde bu oran yüzde 10'u geçmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı buzağı ölümleri ülke hayvancılığı için en önemli konu başlıkları arasında yerini almalıdır". 

Toplantı yapılan sunum ve soru cevap bölümü ardından sona erdi.
Editör: Vitrin Haber