Sinop Valiliği, İl Özel İdaresince yürütülen “Karadeniz Bölgesinde Bütünleşik Kıyı Alan Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi" katılımcı ülkelerin kendi bölgelerinde yaptıkları final çalışmalarıyla sona eriyor.  

Karadeniz Havzası Programının finansmanı, “Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Enstrümanı” ve “Katılım Öncesi Yardım Enstrümanı” aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından sağlanıyor.
Romanya Milli Sular İdaresi, Dobrogea - Litoral Su Havzası Yönetimi (ABADL) . Romanya , yapılan 2.2.1.72773.238 MIS-ETC 2646 sayılı sözleşmeyle Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleştirilen Ortak Operasyonel Programı "Karadeniz Havzasında 2007-2013" kapsamında, Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi (BKAY) proje iyileştirilmesi uygulanmaya başlandı. Bu sözleşme Bulgaristan'ın Karadeniz Yerel Yönetimler Birliği (UBBSLA), Ukrayna’nın - Bölgesel Araştırmalar Merkezi ( CRS ), Moldova’nın - Cahul Ekolojik Danışma Merkezi (ECC) ve Türkiye’den - Sinop İl Özel İdaresi ( Türkiye Proje Ana Faydalanıcısı ), Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ( TÜDAV ), Doğal Hayatı Koruma ( DAYKO ) Dayko Vakfı tarafından geliştirildi. Belirtilen bu ortakların yanı sıra Romanya Çevre ve İklim Değişiklikleri Bakanlığı, Türkiye’den, Kastamonu Valiliği, Rize Üniversitesi, Hollanda’dan Kıyı ve Deniz Birliği (EUCC), Bölgesel Su Yönetim Kurulu Rijnland ve Zandvoort Belediyesi de iştirakçiler arasında yer alıyor.
Yarın final günü
Proje ortağı her ülkenin kendi bölgesinde yapacağı final atölye çalışmalarının ardından “Karadeniz Bölgesinde Bütünleşik Kıyı Alan Yönetiminin Geliştirilmesi“ projesi 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona eriyor. Atölye çalışmalarına proje paydaşları davet edilirken, beş grup faaliyeti gerçekleştirildi. Hazırlanan dokümanlar analiz ve uygulamada kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek. Proje ile ilgili detaylara projenin internet sitesinden ulaşılabiliyor. Bu detaylar ayrıca Karadeniz Komisyonuna gönderilmesi amacıyla proje lideri tarafından Romanya Çevre Bakanlığı ile de paylaşılacak. Üyelik Rehberi ve Halkın Projeye Katılımı Rehberi de  birer proje çıktısı olup, yerel yönetimlerle de paylaşılmakta. Ortakların ve iştirakçilerin objektif bir değerlendirmesi final çalışmasında yapılacak.

Proje İnternet Sitesi: http://blacksea-iczm.eu 

Editör: Vitrin Haber