Sinop TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu Müdürlüğü tarafından Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Bir Demokrasi Destanı” konulu duvar resmi yarışmasında Boyabat Yaşar Topçu YBO’dan Görsel Sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri Esmanur Güler ve Kübra Dağdelen İkincilik Ödülü’nü kazandılar.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ni ölümsüzleştirmek amacıyla 18 Nisan Salı günü TOKİ Şehit Fatih Erer ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen ve her okuldan iki öğrencinin resim yaptığı yarışmaya toplam 9 okul katıldı. 3 saat boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde ter döken öğrenciler 100x150 cm’lik duvara akrilik boyayla resimlerini yaptılar.

Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenlerinin değerlendirmesi sonucu Birincilik Ödülü’nü Durağan 75. Yıl Cumhuriyet YİBO öğrencileri kazanırken, İkinciliği Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencileri, Üçüncülüğü de Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kazandı. Ödül töreninde üçüncü olan öğrencilere çeyrek altın ve başarı belgeleri, ikinci olan öğrencilere çeyrek altın ve başarı belgeleri, birinci olan öğrencilere de bisiklet ve başarı belgeleri verildi. Öğrencilerin öğretmenlerine de plaket sunuldu. 
Editör: Vitrin Haber