Üniversitemizin Su ürünleri Fakültesi’nde Sinop’ ta kurulu balıkçı birlik ve kooperatifleri başkanları ile bölgesel balıkçılık sorunları hakkında bilgi alışveriş ve bilimsel destek toplantılarından ilki yapıldı. İlk toplantıda Sinop kıyılarındaki balıkçılık kaynaklarının korunması konusu başta olmak üzere bölge balıkçılığını ilgilendiren bazı konular ele alındı.

Toplantıya Sinop- Kastamonu Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali BAYRAK, Sinop Merkez Abalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ömer TUNCER, Gerze Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman BAŞAR ve Ayancık Tarakçı Köyü Su ürünleri Kooperatifi başkanı Turan ÖZTÜRK ile Su ürünleri Fakültesi yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı. Fakülte dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN’ in yanı sıra Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent BAT, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Yrd. Doç. Dr. Fatih ŞAHİN ile Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup ERDEM’ in hazır bulunduğu çalışma toplantısında, bölge balıkçılığında söz sahibi olan Sivil Toplum Kuruluşları’nın yöneticilerinin dile getirdiği bölgesel balıkçılık kaynaklarının ekosistem tabanlı işletilmesi konusundaki sorunları ele alınarak destek olanakları değerlendirildi.
Sinop- Kastamonu Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali BAYRAK, samimi bir ortamda sorunların dile getirilmesine fırsat veren bu toplantı için Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN ve katılan öğretim üyelerine teşekkür ederek; iş birliğinin devamının yararlı olacağına inandığını belirtti. Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN toplantının çok yararlı geçtiğini ve önümüzdeki günlerde diğer balıkçı kesimlerinin katılımlarıyla bu tür toplantıların ve Sinop balıkçılarıyla iş birliğinin devam edeceği ve bölgesel balıkçılık sorunlarının çözümüne fakülte olarak katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Editör: Vitrin Haber