1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği Doğuş Üniversitesi öğrencileri 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden, 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi M. Berkay Akbaş anısına Osmaniye İlkokulu kütüphanesini yenilediler.

Yaklaşık bir hafta boyunca Sinop’ta kalarak kütüphanenin onarım işleri ile ilgilenen 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği Doğuş Üniversitesi öğrencileri, yapımını tamamladıkları kütüphanenin açılışını protokol üyeleri ve Berkay Akbaş’ın ailesinin de katıldığı bir törenle gerçekleştirdi.

Kütüphanenin açılış töreninde bir konuşma yapan 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği Doğuş Üniversitesi Sorumlusu Kaan Güneş, hayata geçirdikleri proje ile Berkay Akbaş’ın yarım kalan hayallerinin yeni nesillerce hayata geçirilebilmesine aracı olmak istediklerini belirtti. Güneş; “Vefatının ardından taraflı tarafsız tüm ülkenin ve Fenerbahçe taraftarının adeta simgesi haline gelen Berkay Akbaş’ın anısını yaşatmak için bu organizasyonu düzenlemek istedik. Umarım bu çalışmamız Berkay’ın yarım kalan hayallerinin gelecek nesiller tarafından gerçekleştirilmesine bir katkı sunar” dedi. 

Törende ayrıca Osmaniye İlkokulu Ahmet Alkan, Berkay Akbaş’ın ablası Selin Akbaş, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Vali Hasan İpek de birer konuşma yaptı. 
Açılış töreni sonrasında 1907 ÜNİFEB tarafından özel olarak hazırlatılan ve üzerinde Berkay Akbaş’ın resminin bulunduğu Fenrbahçe atkılarını takan katılımcılar, yeni dizayn edilen kütüphaneyi gezdi. Osmaniye İlkokulu’nun mevcut kütüphanesinin baştan aşağı yenilendiği proje kapsamında 1907 ÜNİFEB üyeleri bir haftaya yakın bir süre boyunca Sinop’ta kalarak kendi imkanları dahilinde temin ettikleri, duvar boyaları, bilgisayar, projeksiyon cihazı, binden fazla kitap, eğitim setleri, çalışma masaları, oturma grupları ve kırtasiye malzemeleri ile kütüphaneyi adeta baştan oluşturdu. 

Açılış törenine; Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı erol Derici, CHP eski İl Başkanı Mustafa Acun, Berkay Akbaş’ın Babası Salim Akbaş, annesi Zeynep Akbaş, ablası Selin Akbaş ile 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği Doğuş Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Editör: Vitrin Haber