Tıp fakültesi öğrencisiyken, hain bir terör saldırısında yaşamını yitiren Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Sinop Şubesi kurucularından Salim Akbaş’ın oğlu Berkay Akbaş adına 2. kütüphane Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde açıldı.

Çorlu Havuzlar Ortaokulu’nda 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği(ÜNİFEB)  ve 1907 ÜNİFEB Doğuş Üniversitesi yapılanmalarının girişimleri ile kurulan Berkay Akbaş Kütüphanesi’nin açılışına Fenerbahçe Yöneticileri Simla Türker Bayazıt ve Kemal Danabaş, Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, annesi Zeynep Akbaş, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erdal Şen, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Duygusal anların yaşandığı açılış töreninde yöneticiler Berkay Akbaş’ın anne ve babasıyla bir süre sohbet etti ve öğrencilere Fenerbahçe forması dağıttı.

ALİ KOÇ’UN MEKTUBU KÜTÜPHANENİN DUVARINA ASILDI
Törene katılamayan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ise yöneticiler vasıtasıyla bir mektup gönderdi. Başkan Ali Koç’un gönderdiği mektup kütüphanenin duvarına asıldı. Başkan Ali Koç mektupta şu duygu ve düşüncelerini dile getirdi: 
“Fenerbahçe'sinden ve bizlerden haksız ve zamansızca koparılan Sevgili Berkay ve Berkay'ın hayallerini sosyal sorumluluk projeleriyle gerçeğe dönüştüren 1907 ÜNİFEB'li kardeşleri: Bugün 1907 ÜNİFEB Doğuş Üniversitesi'nin organize ettiği 17 Eylül Havuzlar Ortaokulu'nda hazırlanan Berkay Akbaş Kütüphanesi için bir aradasınız. Ben de kalben yanınızdayım.

Berkay Akbaş için emek verdiğimiz bu ikinci kütüphane ile çocuklar kitaplarla buluşacak, okuyacak, öğrenecek, geleceğe emin adımlarla yürüyecek, belki de Berkay'ın izinden giderek Tıp Fakültesi'nde okuyacaklar. Berkay'ımızın adı da bu kütüphane vesilesiyle Çubuklu formasını giyip yollarına düştüğü Fenerbahçe’miz ile bir kez daha ölümsüzleşecek. Bugün için, bu kütüphane için emek veren herkese teşekkür ediyorum; Berkay'ı bir kez daha sevgi ve özlemle anıyorum. Sonsuza dek kalpler beraber.

SİMLA TÜRKER BEYAZIT: DUYGU YÜKLÜYÜZ
Tören sonrası FB TV kameralarına açıklamalar yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticisi Simla Türker Beyazıt ise, “Bugün Berkan için buradayız, bir aradayız. Henüz çok erken yaşta aramızdan ayrılan Berkay’ın anısına 1907 ÜNİFEB’li gençlerimiz çok güzel bir organizasyon düzenlemişler. İlki Sinop’ta açılan kütüphanenin ardından bu sene Çorlu’da Havuzlar Ortaokulu’nda ikinci kütüphanenin açılışındayız. 1907 ÜNİFEB’li gençlerimiz Fenerbahçe’mizin bir parçası olan Berkay için çok güzel etkinlikler, projeler düzenliyorlar ve ismini ölümsüzleştiriyorlar. Böyle aydınlık gençlere sahip olmanın gururunu yaşıyoruz aynı zamanda. Tabi çok duygu yüklüyüz. Burada aileyle de beraberdik. Bu kütüphanelerde çocuklar, kitaplarla buluşacaklar, eğitimlerine devam edecekler ve Berkay’ın izinde üniversiteye gidecekler. Bu vesileyle aileye bir kez daha başsağlığı diliyorum ve ÜNİFEB’li gençlere tebriklerimi tekrar iletiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

46 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU
1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) Doğuş Üniversitesi öğrencileri tarafından daha önce de Sinop Osmaniye İlkokulu'nda bir Berkay Akbaş Kütüphanesi oluşturulmuş ve törenle açılmıştı.

10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor lig maçı sonrası, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 39'u emniyet mensubu 46 kişi şehit olmuştu.