Sinop Belediyesi tarafından hazırlanan Marina Projesi ile Sinop’a deniz yolu ile gelmek isteyen turistlere hizmet verilecek. Tamamı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenen Sinop Marina Projesinin Fizibilite çalışmalarında sona gelindi. Hayata geçirilecek projenin Sinop’un turizm kenti olması yolunda atılan önemli adımlardan bir tanesi olduğunu belirten Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, projenin Sinop’a hayırlı olmasını diledi. Ergül; “Son yıllarda oldukça artan ziyaretçi sayısı ile ilimiz Karadeniz bölgesinin turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi, deniz yolu ile gelecek olan ziyaretçilerimize hizmet verilebilmesi amacıyla Karadeniz'de ilk olacak Marina projesinin hayata geçirilmesi Belediye Başkanlığımızca planlanmış, yapılan girişimler ile tamamı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenen Sinop Marina Projesinin Fizibilite çalışmalarında sona gelindi.

Yapılan fizibilite çalışmaları ile projenin ilimize ekonomik ve sosyal etkileri, mali yapısı, tesis için amortisman olguları, artı ve eksileri değerlendirilmiş ve fizibilite raporlarının onaylanması aşamasına gelinmiştir. 
Fizibilite değerlendirme sonucuna göre Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yapımı da desteklenecek olan ve bölgemizde örneği bulunmayan Sinop Marina Projesinin, ilimiz turizmine ve ekonomisine büyük katkı yapması beklenmektedir” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber