Sinop Belediyesi Kültür Sosyal işler müdürlüğü tarafından,  1.Çocuk Kitapları Günleri düzenlenecek Kültür Bakanlığının destekleri ile 14 Kasım Pazartesi günü Aşıklar Düğün Salonunda yapılacak olan “Çocuk Kitapları Günleri” çerçevesinde çocuklar sevdikleri kitaplar ve yazarları ile buluşma fırsatı bulacak.

Özellikle kültür etkinlikleri konusunda oldukça hassas davrandıklarını dile getiren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; “Her zaman söylediğim bir söz var ‘Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olunmaz’. İnsanların, özellikle çocuklarımızın fikir sahibi olabilmeleri ve bu fikirlerini adil,özgürce ve demokratik bir biçimde dile getirebilmelerini sağlamak adına okumanın ve bilgi sahibi olmanın ne denli önemli olduğunu bilerek 1. Çocuk Kitapları Günlerini hayata geçireceğiz” dedi.

Daha önce Sinop tarihinde bir ilk olarak kitap festivalini gerçekleştirdiklerini belirten Ergül; “Yine bölgede bir ilk olacak olan çocuk kitapları günlerini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Dağıtacağımız kumbaralar ile  çocuklarımız disiplinli bir şekilde para biriktirmenin ve elde ettikleri kazancı bilgiye yatırmanın ne denli önemli olduğunu da öğrenmiş olacaklar.1.Çocuk kitapları günlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
1. Çocuk Kitapları Günleri; 14 Kasım Pazartesi günü saat 12:00 de yapılacak açılışla 14 – 16 Kasım tarihleri arasında Aşıklar düğün salonunda gerçekleştirilecek.

 
Editör: Vitrin Haber