Sinop Belediye Başkanlığı muhtemel yangın olaylarının önüne geçebilmek amacıyla vatandaşları baca temizliği yaptırmaları konusunda uyardı.

Sinop Belediyesi İtfaiye müdürlüğü tarafından Ocak ayı ihbar ve müdahale takip formunda gelen 19 yangın ihbarının 8 tanesinin baca yangını ihbarı olduğu açıklandı. Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek ilk sırada yer alan baca yangınlarının önüne geçebilmek için soba ve kalorifer bacalarının mutlaka temizlenmesi gerektiğini, tıkanık ve temiz olmayan bacaların büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. 

Bu anlamda vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Özbek; “Temizlenmeyen bacalarda bulunan kurumlar aşırı ısınmada ve en ufak kıvılcımda tutuşarak yangına sebep olmakta. Bunun yanından çekmeme gibi sorunları meydana getirerek zehirlenmelere neden olmaktadır. Ayrıca bacaların küllük kısımlarında kullanılan plastik küllüklerinde oldukça tehlike arz etmekte. Küllük bacaların küllük kısımlarında özel galvenizli sac kapakların kullanılması gerekmekte. Oldukça çabuk eriyen plastik küllük kapaklarından meydana gelen yangınlar maddi hasarların yanında can kayıplarına da yol açmaktadır” dedi. 
Editör: Vitrin Haber